9 knep för smart och effektiv träning när det är varmt

9 knep för smart och effektiv träning när det är varmt

När det är varmt ute är det lätt att slöa till och hitta undanflykter till träningen. Men det behövs faktiskt inte särskilt mycket för att bibehålla både formen och den sköna känslan av att vara "någon som tränar". Här är nio tips som gör sommarpassen både behagligare och mer motiverande.
03 juli, 2019

Träna tidigt eller sent

Det må ta emot att gå upp tidigt på semestern, men ett par dagar i veckan orkar du nog dig upp? Morgonträning på semestern är faktiskt en riktig vinnare ur flera synvinklar.

Förutom att det är lagom varmt på morgonen får du en stunds egentid för att njuta av de magiska morgontimmarna. Du får en bra start på dagen och vet att träningen blir gjord, annars riskerar nämligen badutflykter, spontana infall och eftermiddagsrosé att sätta käppar i hjulet för dina planer. Dessutom smakar frukosten godare efter ett träningspass (och ska du upp och träna minskar risken för det där onödiga sista glaset vin kvällen innan).

Om värmen gjort dig slö på dagen kan det vara svårt att återfå motivationen, men en kvällsrunda i spåret eller till utegymmet kan vara en riktigt skön stund för att låta tankarna samla sig efter dagen.

Gymmet kan vara en svalkande oas

Är det riktigt varmt ute kan det vara riktigt skönt att fly hettan in i gymmets luftkonditionerade lokaler.

Träna på bryggan

Kör ett kort och effektivt crossfitpass på bryggan innan du dyker i, eller alternera simning med enkla, flåshöjande styrkeövningar på bryggan.

Spring till vattnet och hoppa i

Somrigare än så här blir det inte. Avsluta springturen med ett kuta rakt ner i vattnet.

Spring i skogen för skugga

Skogen ger både frisk luft och skön skugga eftersom solens strålar inte når ner mellan trädkronorna. Dessutom har naturen bevisad effekt på ditt mentala välbefinnande

Träna genom transport

Cykla till stranden, kalaset eller grillfesten. Kanske blir det inte högintensivt, men är det en bit att ta sig så blir det riktigt bra vardagsmotion, speciellt i värme.

Välj korta pass med kvalitet

Är det varmt när du tränar är det extra viktigt att lyssna på kroppens signaler. Kör inte slut på dig helt i gassande sol, utan välj hellre fler korta pass och fokusera på övningar som ger både flås och styrka samtidigt, som armhävningar, utfall och knäböj. Kör cirkelträning, håller du tempot upp hinner du med mycket på en kvart.

Glöm inte solskydd

Glöm inte solkräm när du tränar – och skydda gärna huvudet med en keps.

Se till att dricka ordentligt

Se till att ha vätskat upp ordentligt innan du tränar, och fyll på med både mat och vatten efter passet.

Läs mer:

Träning på 10 minuter – 5 perfekta semesterpass

Därför ska du inte ta sommarpaus med träningen