7 vanliga frukostmisstag som kan påverka hela dagen

01 sep, 2020 
AvELLE -redaktionen
Vanliga frukostmissar
Frukost är inte bara en bra start på dagen – att äta ett bra morgonmål kan också göra att du mår bättre och håller bättre fokus hela dagen. Här är misstagen du ska undvika!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 Frukostmissar som förstör hela din dagBrand logo
7 Frukostmissar som förstör hela din dag

1.  Du hoppar över frukosten helt

En balanserad frukost på morgonen ger dig bra energi från början av dagen och lägger grunden för en bra dag. Skippar du den kommer du känna dig tröttare och mer orkeslös och risken är att du får svårt att koncentrera dig.

2. Du äter inte tillräckligt

Om du äter för lite på morgonen är risken större att du stoppar i dig onödiga saker senare på dagen och blir trött i onödan. Är du lagom mätt blir troligtvis humöret skönare och du får lättare att fokusera.

3. Du kastar i dig frukosten

Om du har bråttom när du äter och äter maten på språng hinner du varken njuta av den eller låta hjärnan registrera att du äter. Magen kan bli stressad men du kommer inte heller att känna när du blir mätt. Missa inte chansen att verkligen känna de goda smakerna.

4. Du äter för lite protein

Frukostmackor i alla ära, men glöm inte proteinet som håller dig mätt länge och håller ditt blodsocker mer stabilt. Att äta ordentligt med protein minskar risken för energidippar under dagen.

Annons

5. Du hoppar över kolhydraterna

Kroppen behöver olika byggstenar för att fungera på topp. Kolhydrater ger bland annat hjärnan bränsle. Säkra en bra energinivå för dagen med bra kolhydrater som havregryn, frukt, grovt bröd och vissa sorters flingor.

6. Du glömmer de nyttiga fetterna

Kom ihåg de nyttiga fetterna också för att äta balanserat. De ger oss energi och hjälper kroppen att ta upp en del vitaminer och påverkar flera funktioner i kroppen, som blodtryck och immunförsvar. Lägg till exempel till avokado eller nötter.

7. Du dricker inte vatten

När vi vaknar behöver kroppen vätska och vatten är det naturliga alternativet. Det är ett mycket bättre alternativ än till exempel juice som ofta innehåller mycket socker, som påverkar blodsockret.

Av: Sandra Hiort Foto: Unsplash

LÄS MER: 5 lyxiga frukostar med avokado och ägg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons