3 vägar till den magiska balansen i livet

24 sep, 2018 
AvSofia Carlberg
Resia
Är du på jakt efter balans? Försök finna njutning i vardagen och de lediga stunder du har. För att naturligt få in lugnet i ditt liv kanske en feelgoodresa kan vara en bra start!
Annons

Det brukar inte krävas många veckor efter en sommarsemester till att vi åter igen är mitt uppe i vardagens måsten. Där livet ibland går i 180 och vi glömmer bort att andas och ta tillvara på de där små ögonblicken av lycka.

Inom buddismen innebär satori att du är nöjd och att du slutar att jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar du på sånt som kan ge dig balans och njutning. Om du är en person som drömmer om en frizon från den uppkopplade stressen kommer du att gilla trenden Saturday satori. Trenden handlar om att vi hemma inreder för ett hälsosammare liv med saker som skapar lugn som exempelvis växter som inte bara behöver tas om hand, men som också förbättrar inomhusluften.

Utanför hemmet lockar satori-trenden dig ut i naturen och i väg på resor som fokuserar på träning och hälsa. Att just slå ett slag för att hitta balansen i livet är viktigt för Ida B Olsson @workoutispassion och Miranda Jansson som tillsammans med Resia anordnar feelgoodresor.

Annons

– Balans är A och O. Tyvärr tror jag ibland att jakten på balans får motsatt effekt. Det är de små sakerna i vardagen som gör livet. Balans är att stanna upp och ta in nuet, säger Miranda.

Ida B Olsson och Miranda Jansson.

Hur hittar man då denna balans i livet? Både Ida och Miranda tror att det handlar om att lyssna inåt på kroppen. Någon måste tvätta, någon måste betala räkningar och någon måste sköta matinköpen och i slutändan är det bara du som kan välja att investera i dig själv.

– Att våga lita på magkänslan brukar vara en bra kompass till balans, menar Miranda.

– Att röra på sig mer än man är stilla är en belöning. Att varje dag fokusera på det som du har i ditt liv att vara tacksam över. Hälsan och kärleken är det som betyder något i långa loppet, säger Ida.

Annons

Men varför ska man välja en feelgoodresa?

– Du får chansen att investera i dig själv på alla sätt. För en del kan det vara startskottet för en mer aktiv livsstil, för andra kan det handla om att lära sig att träna smart. För någon kan det handla om att lära känna sin kropp, förklarar Ida.

Vad får man på en feelgoodresa med er och Resia?

– Vi ser till att engagera hela kroppen och i symbios väcka knoppens system. Den fysiska delen där du verkligen kan gå utanför boxen och där du faktiskt lär dig något. I den mentala biten går vi lite djupare med framförallt yoga och meditation. Vi påminner deltagarna om varför de gör detta. Inte för att bevisa för någon annan eller för att jämföra sig. De är här för deras skull. Vi vill att våra resenärer ska komma hem och vara fyllda med energi och inspiration!

Varför har ni valt att samarbeta med Resia?

– För att Resia förstår precis vad vi vill uppnå med våra resor. För att de verkligen lyssnar och är så grymma på att paketera upplevelser. De har också mjuka värden och bryr sig om sina resenärer och vill att de ska ha en bra upplevelse rakt igenom. Vi har samma vision där. Att det ska bli ett minne för livet!

Annons

Här är 3 tips på hur du kan hitta den magiska balansen

1. Stanna upp i vardagen. Ta några djupa andetag. Fråga dig själv. Är jag på väg åt det håll jag vill?
2. Bygg din grund. Där du investerar i kost, träning, återhämtning, kärlek eller i vänskap. Se till att mata de olika delarna lika.
3. Jämför inte! Lyssna inåt. Följ magkänslan, ditt hjärta och dina grundvärderingar.

Läs mer hos Resia och håll utkik i Mirandas och Idas kanal @sessanoskatan på spännande feelgoodresor framöver.

Inspireras till resor på Resias Instagramkonto @resiasverige.

Annons