3 fantastiska spa-upplevelser du kan ta tåget till

12 mar, 2020 
AvELLE -redaktionen
Spa för själen 2020
Dags att bjuda dig själv på både kropps- och själavård? Och helst på ett spa som bara ligger 
en tågresa bort? Här är våra favoriter just nu, för behövlig behandling och återhämtning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 annorlunda hotell i sverigeBrand logo
7 annorlunda hotell i sverige

Att kombinera en storstadsresa med ett besök på spa – spacation – gör under för både kropp och själ. Och är resmålet bara en tågresa bort, så är det ännu bättre för både miljö och plånbok. Vad sägs om industriell lyx, nordens största spa, orientalisk oas i storstaden eller Asien-inspirerad avslappning? Här är en härlig blandning spa-upplevelser på nära håll att ta del av.

Asiatiskt andningshål på Yasuragi i Stockholm

Yasuragi i Stockholm ute
Yasuragi strax utanför Stockholm är nyrenoverat, och har blivit ännu bättre.
Yasuragi Stockholm vatten
Bad och tvagning i rofylld, avskalad asiatisk miljö.

Är du spa-intresserad har du säkert hört om Yasuragi; ett spa inspirerat av japanska badhus. Byggnadens betongstruktur smälter samman med omgivningen ute på Hasseludden och tallarna står tätt intill. Placeringen på udden innebär också havsutsikt från flera rum. Den karga naturen utanför övergår i ett behagligt lugn innanför då du stiger in på badet.

Annons

Här är det lugn på alla sätt och vis som gäller: mobiler är inte tillåtna någonstans i hela spaet, med lobby, aktivitetsrum och restauranger inräknade. Här gäller också foto- och filmförbud. Är det det som krävs för att den ständigt uppkopplade ska lyckas varva ner? Yasuragi bjuder i alla fall in till ett ärligt försök, förutsättningarna för lugn och ro är exemplariska.

Yasuragi i Stockholm
Sushi på Yasuragi i Stockholm
Självklart är maten japansk – och utsökt!

Utöver en avskalad estetik med betong och ljust trä som bas tassar alla gäster omkring iklädda likadana bomullsrockar, en yukata, vilket bidrar till ett visuellt lugn. Uppkopplad eller ej, en hel helg förflyter lätt med lugna aktiviteter, bad och flera restauranger att välja mellan. Här finns à la carte, teppanyaki, raw food, sushi, allt i högsta klass. Yasuragi genomgick rätt nyligen en renovering och efteråt har stämningen i de allmänna utrymmena blivit mer intim.

Annons

Uppdelning av den stora poolen i mindre rum i rummet ger en känsla av exklusivitet som inte störs ens av ett större antal besökare. Spaet är också välkänt för sina varma källor, så ett tips är att besöka Yasuragi under vintern för att kunna sitta utomhus i varma källor i ett vinterlandskap och titta ut över ett igenfruset hav.

yasuragi.se

Wellness med hygge på The Well i Oslo

The Well i Oslo
Hit tar du dig enkelt med direktbuss från centrala Oslo.
Pool på The Well i Oslo
The Well är stort, men ändå lyxigt, lugnt och exklusivt.

Entrén på The Well heter duga, det är stort, högt i tak och elegant, vilket sätter stämningen för resten av vistelsen. The Well ligger i Sofiemyr söder om Oslo och det går att åka från centrum till spaet med The Well-bussen. The Well är en av Nordens största spa-anläggningar, och det är stort, bara den stora inomhuspoolen mäter 30 meter i längd. Rum på rum följer varandra på spa-avdelningen där det finns duschar, bastuavdelningar, ångbastu, japanskt bad, fler duschavdelningar och fler bastur.

Annons

Den generösa känslan fortsätter utomhus där pool, pooldäck med solbäddar och en stor bastu ger alla möjligheter att inte trängas med andra besökare. Ett dagsbesök räcker nästan inte till för att uppleva hela The Well, vilket är positivt i sig då det finns mer att upptäcka.

Massage på The Well i Oslo
Behandlingar och bad i världsklass.

Anläggningen erbjuder ingen övernattning, utan är ett populärt dagsresmål från Oslo. Åldersgränsen är 18 år vilket skänker ett lugn, och eftersom utrymme finns hyser stället utan problem även de större kompisgängen, utan att den eleganta känslan av ett riktigt mångsidigt och kunnigt spa störs.

Annons

thewell.no

Koppla av i en kran på The Krane i Köpenhamn

Amazing Krane Köpenhamn
Den gamla hamnkranen i Köpenhamn är i dag ombyggd till ett lyxigt spa.
Badrum på Amazing Krane i Köpenhamn
Interiören på The Krane är lika industriell och avskalad som utsidan.

Containrar i olika färger, fartyg, segelbåtar och en massiv betongkaj. Kanske inte den helt vanliga omgivningen för ett spa? Klättrar du upp i The Krane är det ändå det du ser, för spaet Amazing Krane är marint beläget i stadsdelen Nordhavnen. Mitt i en industriell hamnmiljö tornar en gammal hamnkran som i dag är ombyggd till ett rätt speciellt enrumshotell.

Annons

Från kranens avsatser och terasser ser du hela staden, hamnen och bortom dem, havet. Hotellrummet finns högst upp i kranens före detta styrkabin. En trappa ner hittar du spaet. Det drivs av Amazing Space och känslan av lyx har följt med från innerstadens stjärnhotell. Den strama interiören är skandinaviskt ljus och sval i kontrast med hamnkranens mörka stålstruktur, och erbjuder ett panoramafönster från golv till tak och en slående vy. En, två besökare, eller en mindre grupp tas emot åt gången, så här är det intimt. Att ensamma få tillgång till hela utrymmet, njuta av atmosfären på en terass under stålbjälkar ihop med sitt sällskap är en lyxig upplevelse i sig, och känns speciell med tanke på byggnaden som egentligen inte ska inhysa ett spa.

Massage på Amazing Krane i Köpenhamn
Behandling i ett industriområde – oväntat lyxigt!
Mat på Amazing Krane i Köpenhamn
Vätskepaus på The Well.
Annons

Känslan av exklusivitet förstärks av det rätt så isolerade läget för hamnkranen och spaet; här finns inget folkmyller, utan du kan i stället njuta av signaturbehandlingen Detox sea wrap i sällskap av passerande segelbåtar. Kanske ett perfekt avslut på en händelserik Köpenhamnshelg?

thekrane.dk

Välgörande vila på Urban Spa i Amsterdam

Rituals Urban Spa
Avkopplande Urban Spa i Amsterdam.

Härliga Amsterdam bjuder på mode i världsklass, fantastiska gourmetrestauranger, grymma designhotell och museer som du kan vandra runt på i timtal. En stad som alltid är först med det senaste, och enkel att ta sig runt i till fots eller på cykel.

Annons
Rituals Urban Spa Heemstede
Konceptet Urban Spa erbjuder behandlingar grundade i österländska traditioner.

När du tröttnat på promenad, vill ta en paus och kanske skämma bort dig själv lite extra, kan du testa konceptet Urban Spa av Rituals som ligger mitt i centrala Amsterdam (det finns även två strax utanför staden samt en i Belgien). I en stillsam, sakral miljö omgiven av körsbärsblom, orkidéer och mörkt trä kan du njuta av behandlingar som utgår från österländska traditioner samt dina favoritprodukter från Rituals sortiment. Bland utbudet hittar du bland annat olika klassiska och avstressande kropps-, fot och ansiktsmassager – i olika intensitetsnivåer – ansiktsbehandlingar och fransbehandlingar samt hand- och fotbehandlingar med manikyr och pedikyr. Perfekt för den som vill skämma bort sig en hel dag, men även för den som inte vill viga en hel dag åt behandlingar, utan få en kortare stunds lyxig avkoppling och en treat.

rituals.com

Av: Susanna Lönnqvist, Jenny Norberg
Foto: Cecilia Möller

LÄS MER:

Så släpper du jobbet på semestern – 7 tips för att varva ner

8 tecken på att du jobbar för mycket (och behöver varva ner!)

13 prylar som hjälper dig stressa ner och hitta lugnet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons