13 vardagsproblem du känner igen om du är introvert

26 jun, 2017 
Att vara introvert är inte en dålig egenskap, men ibland kan det tära på en i vardagen och i sociala sammanhang. Här är 13 vardagsproblem som många introverta kan känna igen sig i.
Annons

För introverta personer kan vardagliga situationer bli irritationsmoment som tär på en. Det beror på att introverta inte stimuleras på samma sätt av sociala sammanhang som extroverta personer, utan att det snarare kan tömma dem på energi.

Vardagsproblemen du känner igen som introvert
Vardagsproblemen du känner igen som introvert

Att vara introvert är inget ovanligt och det är inte heller en dålig egenskap, en introvert är bara lite annorlunda från en extrovert på vissa plan i livet. Dessutom är alla introverta personer olika och hur man reagerar på situationer varierar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Här listar vi, med inspiration av Huffington Post, några vardagsproblem som många introverta kan känna igen sig i. Alla känner nödvändigtvis inte igen sig i alla situationer, medan andra kanske känner igen sig i fler än de skulle tro.

Vardagsproblem du känner igen om du är introvert:

1. När du precis sms:at någon och hen ringer upp. *Varför?*

2. När folk tror att du är blyg eller att du inte gillar dem, men det handlar om att ni precis träffats och du inte vet hur du ska interagera med dem på rätt sätt.

Annons

3. När du är på fest, börjar känna dig sliten och längtar efter din säng och någon får dig att känna dig tråkig och asocial genom att ställa frågan: ”Ska du REDAN gå?”

4. När du pendlar till jobbet och personen bredvid dig på bussen försöker prata med dig TROTS att du har hörlurar i öronen eller en bok i högsta hugg. Hur tydlig måste man vara med att man inte vill sitta och småprata med främmande under resan?

5. När du behöver en tyst stund för dig själv på jobbet och går till toaletten trots att du inte är nödig, bara för att du vill ha det tyst runtomkring dig i en minut eller två.

6. När du verkligen vill prata med en person som verkar intressant, men inte har en aning om vad du ska säga för att få igång en spännande konversation.

7. När du är duktig på ditt jobb och gör bra ifrån dig, men din chef inte uppmärksammar dig lika mycket som dina kolleger, eftersom du inte skryter om dig själv lika mycket som de gör.

Annons

8. När din vän blir sårad för att du inte vill träffas trots att du inte har några andra planer. Ibland behöver du helt enkelt tid för dig själv.

9. När du vill prata om meningen med livet eller ha någon annan djup konversation, men alla dina vänner envisas om att prata om killar, skvaller och helgplaner.

10. När någon hör av sig och vill träffas. Det vill säga träffas nu, direkt – utan att du hinner förbereda dig mentalt för att vara social.

11. När du bjuder in vänner till ditt hem och några stannar alldeles för länge – även fast du redan städat, diskat, gäspat demonstrativt och nämnt hur mycket klockan är minst tre gånger.

12. När du gör något för dig själv, men din kompis eller partner konstant avbryter dig för att kommentera obetydliga saker hen ser i sociala medier.

13. När personer säger ”du är så tyst”, som om det skulle få dig att plötsligt bli pratsam och social och inte få dig att bli besvärad och illa till mods.

LÄS MER:

Annons