10 sätt att boosta energin på 10 minuter

20 aug, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En kopp kaffe är en klassiker för att försöka boosta energi i en trött kropp. Men det finns andra saker (många mer effektiva) som kan höja dina energinivåer. Vi har listat 10 sätt att poppa upp dig själv när krafterna tryter.

 

De som läst denna artikel har även läst: 26 stadier du upplever när blodsockret faller >

1. Andas.

Att andas rätt är nyckeln till så mycket bra. Och det är kanske det bästa sättet för att fylla kroppen med energi. Börja med att andas långa, djupa andetag, in genom näsan, ut genom munnen. Spänn ut magen för varje andetag in, och dra naveln uppåt när du andas ut. Repetera.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Lyssna på en glad spellista.

Låtar med tempo har bevisats inverka positivt på energin (det gör också att man springer/går lite fortare = dubbel energiboost!).

3. Gå en promenad/hoppa hopprep/cykla en sväng.

Undersökningar visar att fysisk aktivitet, även om den bara är 10 minuter lång, håller energinivåerna uppe i flera timmar.

Annons

4. Onanera.

Kanske inte på jobbet då tänker vi, men aktiviteten utlöser ett helt gäng signalsubstanser och hormoner som ger kroppen ett lyft, så när andan faller på – go for it!

5. Gå ut.

Ge dig själv lite utomhustid, tänk sol, vind och vatten! Även om du bara sätter dig på en bänk (eller mitt på en gräsmatta eller på en brygga, ännu bättre!) så kommer du känna förändring, enligt studier så höjs din energi i kroppen och även din känsla av vitalitet.

6. Drick vatten.

Psykisk trötthet och mentalt dåligt mående orsakas många gånger (i light version då, inte verkliga depressioner) av uttorkning. Kroppen behöver 1,5 liter vatten per dygn, utöver det vi får i oss i maten. Se till att få i dig det för att förebygga en trött eftermiddag. Men drick inte för mycket. Om du dricker när du är törstig så räcker det oftast. Glöm inte att känna efter om du är törstig dock, det är ofta där det glappar…

7. Skratta.

Annons

Ett skratt påverkar kroppen positivt på många sätt – och om inte skratten kommer till en själv får man leta upp dem! En studie har visat att folk som tittade på ett roligt klipp på Youtube nådde högre energinivåer än de som inte gjorde det.

8. Leta upp solen!

Vår– och sommartid är det så klart enklare, då är det bara att gå ut och lapa i sig solskenet närhelst man vill. Men även under hösten och vintern så finns ju faktiskt solen där bakom molnen (även om den kan vara svår att upptäcka). Det är bättre att få ljuset även om det är gömt, än att sitta kvar inomhus.

9. Ät.

Glöm inte att äta – men hoppa över godispåsen eller glassen om det är energin du vill boosta. En mix av kolhydrater, proteiner och fett är vad du vill ha. Kvarg eller grekisk yoghurt med bär och nötter är en klassiker.

10. Fantisera om din partner. 

Undersökningar visar att tankar om och på sin partner kan ge kroppen ett ryck – uppåt. Så fantisera loss! (Only the sky is the limit)

Inspiration från womenshealth.com

De som läst denna artikel har även läst: 26 stadier du upplever när blodsockret faller >

 

Annons