10 saker du känner igen om du är tjej och tränar mycket

10 saker du känner igen om du är tjej och tränar mycket

Svämmar ditt Instagram-flöde över av inspirerande träningsbilder, har du en favoritsmak bland proteinpulver och får du ständigt höra att du tränar "för mycket”? Då kommer du nog känna igen dig i följande punkter.
29 januari, 2016

Träning är bra för kroppen, knoppen och framför allt är det roligt. Föredrar du att tillbringa fler timmar på gymmet än på krogen eller i tv-soffan är chansen stor att det här också stämmer in på dig…

 

1. Sportbagen före handväskan

Trots att du älskar fina väskor är det oftast sportbagen som får agera din ständiga följeslagare. Hur skulle du annars få plats med alla dina träningsprylar, kläder och skor?

 

2. Du insta-knarkar träningskonton

Du följer så många inspirerande Instagram-konton att dessa foton ständigt tar över ditt flöde. Det här gör att du missar en majoritet av dina vänners bilder…

 

3. Hästsvansen är ditt signum

Eftersom du varken har tid eller ork att styla håret, och ändå ska träna inom ett dygn, slutar det oftast med att du rafsar ihop det i en hästsvans. En frisyr skulle ändå bli förstörd under ditt träningspass så varför lägga ner massa tid på det? Ditt hår i nacken är för övrigt kortare än resterande svall (en effekt av att det skavts av efter den ständiga hästsvansen samt skivstången).

 

4. Du skulle aldrig kunna bli handmodell

Lena och fina händer är ett minne blott och allt lyftande och hängande har satt sina spår, både på ut– och insidan. Samma sak med välmanikyrerade naglar – no more!

 

5. Blåmärken är din vardag

Sår på smalbenen, blåmärken på knän och armar är din permanenta kamouflage.

 

6. Du är stamkund i sportbutiken

Du är alltid på jakt efter de där perfekta träningstajtsen. Än har du inte hittat dem, men du ger inte upp och en stor del av lönen spenderar du hos sportkedjorna.

 

7. Du äger fler sporttoppar än vanliga behåar

Det är inte så konstigt eftersom du avverkar dem på löpande band. Sporttoppar är dessutom roligare att shoppa än vanliga bysthållare.

 

8. Du är ständigt hungrig

Regelbundna måltider plus flera mellanmål är livsviktigt för ditt välmående och till mångas förvåning äter du som tre matglada karlar – och är ändå alltid hungrig.

 

9. Du tränar ”alltid”

Många av dina vänner tycker att du är tråkigt som ”alltid tränar” och de är inte alls pigga på att umgås på gymmet (att de sedan tillbringar dubbelt så mycket tid framför Netflix/tv/dator, det verkar inte räknas..)

 

10. Du rabblar proteinpulversmaker som om det vore dina syskon

Man behöver ju ha koll för att ständigt kunna förnya sig, koppla ihop rätt smak med rätt tillbehör och alltid kunna hitta nya, goda kombinationer.