9 härliga sätt att uppdatera barnrummet i vår

07 feb, 2018 
Underbara pasteller, ny snygg förvaring och lekfulla detaljer. Välkomna våren i barnrummet med trendiga och praktiska detaljer som är en fröjd för ögat hos såväl stor som liten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är mycket som ska få plats i barnrummet, allt från säng eller spjälsäng till lekrum och leksaker – och inte minst förvaring för dessa. Samtidigt vill många gärna inreda mysigt, snyggt och inspirerande i barnkammaren. Ett stort plus är så klart också om det går snabbt att städa undan lekarna när dagen tagit slut.

Med våren alldeles runt hörnet kan det dessutom kännas härligt att uppdatera barnrummet med vårens färger och trender samtidigt som man vårstädar och uppdaterar resten av hemmet efter vintern.

Se även våra bästa shoppingtips till barnrummet här!

Här listar vi nio fina sätt att göra fint i barnrummet i vår:

1. Uppdatera med pasteller

Uppdatera med pasteller i barnrummet i vår!
Foto: Anders Bergstedt för Entrance Mäkleri

Mintgrönt, ljusblått och olika nyanser av rosa gör entré tillsammans med vårljuset. Uppdatera barnrummet i vårens anda med textilier eller små detaljer i de ljusa, glada färgerna. Det kan vara så enkelt som en liten girlang eller en ny poster i pastelltoner.

Annons

2. Sänghimmel

Sänghimmel i barnrummet. Foto: Borås tapeter
Foto: Boråstapeter

Glöm tipi-tältet, nu är det sänghimmeln som gäller. I krispigt vitt linne, i barnets favoritfärg eller varför inte prickigt? Sänghimmel passar bra såväl över sängen som i valfri del av rummet för att skapa en mysig liten läs- eller lekhörna.

Här har vi samlat fler stilrena sänghimlar till barnrummet!

3. Lek på golvet

Uppdatera inredningen i barnrummet i vår!
Foto: Oyoy mini via Diddletinkers

Lekmattor är en favorit bland många barn, men den klassiska lekmattan i grälla färger är inte alltid den enklaste att inreda med. Satsa på en svartvit variant som bjuder in barnen att sätta färg på dess vägar med sina leksaker.

Annons

4. Lekfull belysning

Uppdatera inredningen i barnrummet i vår!
Foto: Anders Bergstedt för Alvhem Mäkleri

Ett barnrum behöver bra belysning för lekar under mörka vinterkvällar, men lamporna får gärna vara precis lika lekfulla som resten av inredningen. Satsa på en taklampa i fjädrar, tyll eller rispapper för ett mjukt intryck. Och varför inte byta ut den klassiska läslampan mot en variant i form av en ballong eller ett djur?

5. Snygg, praktisk förvaring

grön kalklitir
Foto: Designmom

Alla som har barn vet att praktisk förvaring är A och O för att åtminstone ibland lyckas ha det snyggt och städat i barnrummet. Byt ut trista förvaringslådor i plast mot trendiga korgar i olika mönster och kulörer. Korgarna är dessutom enkla att bära i handen när man plockar upp runtomkring i hemmet.

Annons

6. Lärorika posters

Whales tavla
Foto: Weekday Carnival

Häng upp nya, snygga posters som slår två flugor i en smäll genom att dessutom lära barnen något. Välj mellan ABC-tavlor, solsystemet i enkel form eller varför inte en poster med olika djur?

7. Sittpuffen

sammetspuff, fyrkantig
Foto: Kid’s Concept

Vårens stora trend finns även för de små. Sittpuffen i en mindre variant med förvaring i gör sig fin och praktisk i barnrummet. Varför inte matcha med en liten sammetssoffa – precis som i vardagsrummet?

Annons

8. Byt ut sängmobilen

Sänghimmel för barn
Foto: The Lovely Drawer

En vacker detalj som enkelt kan bytas ut enligt smak och säsong är mobilen ovanför barnsängen. Välj ljusa pasteller inför våren och sommaren, medan snöflingor och julmotiv kan läggas undan tills nästa vinter.

9. Roliga detaljer

Skepp i barnrum, sälgosedjur
Foto: Boråstapeter

Ett enkelt sätt att uppdatera barnrummet är med några roliga detaljer som barnen gillar. Välj bland krokar formade som rosetter, små djur eller moln – eller varför inte satsa på en ny rolig matta eller en annorlunda väggprydnad?

Läs mer:

6 fina sätt att skapa ett inspirerande barnrum

Shoppingtips: 13 fina lampor till barnrummet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons