Trendensers 5 bästa tips: Så skapar du en framgångsrik inredningsblogg

23 feb, 2016 
AvSara Ångström Burling
Har du en inredningsblogg? Eller vill du starta en? Då är du inte ensam... Här ger Frida Ramstedt på Trendenser sina bästa tips på hur du kan få din inredningsblogg att sticka ut och bli framgånsrik i dagens stora bloggdjungel.
Annons

Frida Ramstedt, som driver bloggen Trendenser, inredningsbloggar på heltid och tog nyligen hem priset ”Årets inredningsbloggare”ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Så vem vet hur man skapar en framgånsrik inredningsblogg om inte Frida? Vi bad henne om hennes 5 bästa tips för den som vill börja blogga om inredning eller få sin redan befintliga blogg att växa.

trendenser-frida-ramstedt
Frida Ramstedt driver populära inredningsbloggen Trendenser och utsågs till Årets inredningsbloggare på ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Foto: Alice Jonsson

Här är Frida Ramstedts 5 bästa bloggtips!

1. Passion

Jag tror att en av de viktigaste ingredienserna för att lyckas med sitt bloggande handlar om att ha passion för sitt ämne. Det räcker inte att vara måttligt intresserad av inredning, man måste älska det man skriver om. Inte minst om du ska klara av att leva med ditt ämne varje dag.

Annons

2. Hitta din nisch

När jag började fanns det ett fåtal bloggar, startar man idag konkurrerar man med hundratals för att inte säga tusentals inredningsbloggar, instagramkonton och tidningar som pockar på uppmärksamhet. För att skilja sig från mängden gäller det att hitta sin egen röst och sin egen nisch. Fundera inte så mycket på vad som funkar för andra eller vad du kan idag, utan mer på vad du tycker fattas och framförallt vad du är sugen på att lära dig mer om, och jobba från det! Se sedan till att vara tydlig i ditt koncept och jobba för att bli expert på ett nischat område.

3. Bestäm din utgivningstakt

Precis som tidningarna kommer regelbundet varje månad tycker jag att du ska fundera över hur ofta du ska bjuda på nytt material, redan innan du startar. På så vis uppstår ingen onödig irritation hos dina läsare, de vet vad de kan förvänta sig och när din trafik blir stadigare blir det lättare för dig att lägga upp en plan för hur dina inlägg ska se ut.

Annons

4. Uthållighet

Under mina tio år som inredningsbloggare har jag sett många nya bloggar komma… och gå. Det svåra är inte att komma på idéer och bloggkoncept utan att genomföra dem, konsekvent – över tid. Inget sker över en natt och det tar tid innan man får läsare och trafik, och i väntan på det är det pannben som avgör om man lyckas. Uthållighet och tålamod är en superviktig egenskap och något som alla de stora inredningsbloggarna idag har gemensamt, oavsett stil och inriktning.

5. Känn inte efter så mycket

Jag tror det största hindret för många kreativa personer är att vi känner efter och tänker för mycket. Det vi gör och hur vi gör det ska kännas rätt och bra i magen och hej och hå. Men håller man på och analyserar för mycket och väntar in kreativiteten för att komma igång får man inget gjort. Ibland måste man bara börja så får man styrfart allt eftersom.

Annons