Så sätter du ihop Ikeamöblerna som ett proffs – 3 knep

04 mar, 2017 
Tanken med platta paket är god, men att själv skruva ihop Ikeamöbler kan vara allt annat än harmoniskt. Här är de bästa tipsen för att göra det hela så friktionsfritt som möjligt.
Annons

Bättre för plånboken och miljön – men kanske inte för tålamodet.

Att sätta ihop en fungerande möbel av ett platt Ikeapaket med massa smådelar, pluggar och skruvar kan vara enklare sagt än gjort och alla som någon gång testat vet att det kan tära en hel del på humöret.

Som tur är finns det knep att ta till för att göra det bästa av situationen.

ikea-knep
Foto: Daniella Witte för Ikea Livet hemma / Shutterstock

1. Skippa insexnyckeln

I alla platta paket medföljer den – eller de – insexnycklar som behövs för att förvandla smådelarna till en helhet. Ett proffs skippar dock dessa och använder sig istället av en skruvdragare.

Annons

Skruvdragaren gör jobbet lättare och det går snabbare att sätta ihop dina möbler. Många är dessutom kompatibla med de allra flesta av Ikeas insexnycklar.

2. Glöm inte vattenpasset

Oavsett om du är en renodlad perfektionist eller ej är sneda möbler inget att eftersträva. Detta undviker du genom att flitigt använda ett vattenpass vid montering av dina Ikeaprylar.

Saknas det här tillbehöret i verktygslådan finns det inbyggt i alla Iphones. Har du en androidtelefon finns det vattenpassappar allt ladda hem, bland annat Bubble level, som är gratis.

3. Använd en bricka

I ett virrvarr av kartong, plast, skruvar, pluggar, fixturer och möbeldelar är det lätt att tappa bort något. Men aldrig mer.

En enkel bricka kan bli din räddning och genom att organisera allt smått på den håller du reda på samtliga delar.

Källa: Michael Hsu, The Wall Street Joural för My domaine 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons