Skapa en personlig stil på liten budget – 9 tips

01 nov, 2017 
En personlig och härlig inredning behöver inte kosta en förmögenhet. Säg hejdå till en generisk, tråkig stil i första lägenheten med våra nio bästa inredningstips som passar en liten budget.
Annons

Det finns flera anledningar till att inreda på en liten budget. Du kanske har flyttat till din första lägenhet, har ont om pengar eller helt enkelt vill vara sparsam. Det betyder dock inte att du behöver avstå från ett inbjudande och personligt hem. Här är följer nio tips för dig som vill inreda billigt och snyggt.

1. Satsa på detaljerna

Istället för personliga, udda möbler kan du satsa på detaljer i form av vaser, ljushållare och prydnader som tar fram din stil. Du riskerar inte att tröttna om du väljer klassiska möbler i neutrala färger och former och dessutom kan det bli dyrt att köpa en annorlunda, trendig soffa som inte finns i sortimentet hos de billigare kedjorna.

Vardagsrum med mycket ljusinsläpp och små inredningsdetaljer
Foto: Fantastic Frank/mäklare: Caroline Gergils Styling: Josefin Hååg

 2. Pimpa det du redan har – och skapa nytt

Bli vän med alla Ikeahacks som finns på nätet och skapa något eget av det du redan har. Nätet är även fullt av enkla DIY-möbler och inredningsdetaljer som du kan skapa med billiga medel. Byt ut knoppar på byrån, betsa eller måla om hyllan eller bygg ett eget sängbord med en låda och några hjul.

Annons
Smart förvaring i form av platsbyggda hyllor
Foto: Craftifair

3. Shoppa second-hand

Du kan hitta unika prylar för en billig peng om du ger dig ut på loppmarknader och går i second-hand affärerna i din stad. Passa även på att fynda utomlands, då har du möjlighet att göra riktigt exklusiva fynd.

Sängmöbel med flera lådor och mycket förvaring
Foto: Anders Bergstedt för Alvhem mäkleri

4. Satsa på textil

Dekorera med mjuka textiler i form av kuddar, plädar och mattor. De bryter av och skapar en mer ombonad känsla i ett kalt rum. Samtidigt är det billigt och enkelt att variera olika kuddfodral och plädar beroende på säsong och humör.

Annons
Kuddar och plädar i olika färg och utförande på soffan
Foto: Ellos Home

5. Låt det gå i arv

Plocka fram släktklenoderna som gått i arv eller låt lånade och skänkta inredningsprylar av släktingarna ta plats i din bostad. Kanske kan du få piffa upp soffbordet med den gamla krukan som din mamma tröttnat på, men som du fortfarande älskar?

Vardagsrum med möbler i olika stilar
Foto: Anders Bergstedt Styling: Anna Furbacken för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

6. Posters och foton

Det finns mängder av webbutiker som säljer förmånliga, snygga posters som kan addera färg och form till ett rum. Glöm inte heller att spana in museibutiker om du hellre vill ha konstposters på väggarna. Duktig med kameran? Förstora upp bilderna du tagit, rama in och häng upp!

Annons
Tavelvägg med posters och bilder
Foto: Entrance mäkleri

7. Inred med växter

Gröna detaljer är en fröjd för såväl ögat som sinnet. Det finns allt från luftrenande växter och små kaktusar till klassiska grönväxter att välja på. Ta sticklingar av din växt för att med tiden få fler härliga gröna inslag i ditt hem och byt sticklingar med en vän för mer variation.

Vardagsrum med växter på bord och golv
Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt

8. Måla om

Måla om en byrå, en hylla eller en hel vägg. Med lite färg skapar du ett blickfång och ger rummet en helt ny stämning.

Annons
Sovrum med mörkgrön vägg
Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Anna Mårselius för JM/Hitta Hem

9. Håll koll på rean

Skriv upp dig på dina favoritaffärers nyhetsbrev och håll koll på rabatter för att kunna handla de lyxigare inredningsprylarna som du suktar efter lite billigare. Se dock upp för att köpa på dig inredningsdetaljer som du egentligen inte gillar – endast för att de är på rea.

Stilleben på matbordet med ljusstakar, kopp och serveringsdetaljer
Foto: Skultuna

Läs mer:

Annons