Så skapar du en lantlig sovrumsidyll

Så skapar du en lantlig sovrumsidyll

Just nu drömmer vi oss bort till sommar, sol och lantliga sovrumsidyller. Här delar vi med oss av 5 handfasta tips hur du själv lyckas skapa det där drömmiga sovrummet!
03 juli, 2016

Det är verkligen något speciellt med lantliga sovrum och det finns inget bättre än att vakna upp av solens strålar genom skira gardiner. Därför delar vi med oss av handfasta tips på hur du lyckas att skapa en härlig sommardröm där den lantliga känslan är i fokus.

Läs också: Så skapar du sommarkänsla i sovrummet – 11 fina knep

1. Satsa på udda detaljer!

sommardrom4

Foto: Philip Karlberg, styling: Nanna Lagerman. Ur reportaget: ”En sommardröm”.

I det lantliga sovrummet vågar vi satsa på de udda detaljerna. Skapa till exempel en sänghimmel av dunkuddar eller varför inte en illusion av en matta med hjälp av vit tejp? Oavsett vad du väljer att göra så sitter det i detaljerna och det är de som gör ett rum extra intressant. Se bara den vitmålade fågelholken som pryder det sneda taket och känns så självklar där!

2. Våga addera färg

Sovrum

Foto: Johan Sellén, styling: Gill Renlund. Ur reportaget: ”Sobra toner i den vackra 1920-tals villan”.

I det lantliga sovrummet blir det ofta ljusa textiler, vita väggar eller blommiga tapeter kompletterat med ljusa träslag. Det ÄLSKAR vi, men ibland kan ett rum lyfta ytterligare bara av att addera lite färg. Satsa på milda pasteller i kombination med en avskalad inredning.

Läs också: 5 inspirerande tips till dina drömmars sovrum

3. Låt sommaren stå på glänt

Sovrum

Foto: Petra Bindel, styling: Emma Persson Lagerberg. Ur reportaget: ”Helt ljuvligt hem med hundratals rosor”.

I våra drömmars sovrum finns det inga rätt och fel. Låt handfatet sitta kvar i sovrummet och gör det istället till en självklar del i rummet. Utöver det: låt sommaren göra sig påmind under de månader värmen tillåter. Ett otroligt enkelt, men effektfullt sätt att skapa en sommardröm utöver det vanliga!

4. Låt ljuset flöda in

Placera sängen vid fönstret och låt tak, väggar, golv och inredningsdetaljer stråla i vitaste vitt för en krispig sommarkänsla året om.

5. Inred med rustika detaljer

sovrum_bedroom_rustik_rustic_Foto_Fabrizio_Cicconi_Living_Inside

Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside Bild från ”Rustikt och modernt med diskreta färgklickar”

Här har en gammal stege blivit en lika praktisk som snygg förvaringsmöbel. Rota på vinden och i förrådet och håll sinnet öppet när du besöker loppisar i sommar – något som inte alls ser mycket ut för världen kan få ett helt nytt liv i en ny miljö!

Läs också: 11 romantiska och bohemiska sovrum vi drömmer om

6. Satsa på vitt

Sovrum

Foto: Stellan Herner, styling: Lo Bjurulf. Ur reportaget: ”Utomhus inomhus”.

För den som inte vågar ta in färg i sovrummet är det klassiskt vita alltid ett säkert kort. Det skapar en härlig kombination av lugn och lyx – precis som vi vill ha det i våra drömmars sovrum!