9 tips: Så lyckas du med sommarens fester

01 jun, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Så fixar du trädgårdsfesten.
Dagarna blir längre och kvällarna blir ljusare - varför inte anordna en somrig trädgårdsfest?
Annons

Den härligaste årstiden är äntligen här och det är dags att flytta ut festen till trädgården!

Här samlas vänner och familj över god mat och dryck för att njuta av varma sommarkvällar och varandras sällskap.

Vi har listat 9 tips för hur du får en lyckad trädgårdsfest:

1. Fokusera på några kvadratmeter

Så ordnar du trädgårdsfesten.
Foto från hemma hos-reportaget ”Industri, rostfritt och ljuva pasteller”. Foto: Jonas Gustavsson

Du behöver inte anordna en trädgårdsfest i hela trädgården. Det räcker med att lägga fullt fokus på några kvadratmeter och låta resten av ytan stå för sig själv. Fördelaktigt är om det finns träd eller höga buskar i närheten där du kan hänga lyktor och ljusslingor.

Annons

2. Dra fram grillen

Ta fram grillen till trädgårdsfesten.

Grillad mat är ett måste på en trädgårdsfest! Bunkra upp med olika typer av fågel, fisk och grönsaker och låt gästerna göra sina egna grillspett. Eller grilla allt själv och servera en gigantisk matbuffé.

3. Utnyttja träd och buskar

Häng upp dekorationen.

Att hänga prydnader på höjd är ett enkelt sätt att skapa mysig stämning. Tomma syltburkar i träden med blommor eller levande ljus i är en fin dekoration.

Annons
Hitta prylar på second hand.

I second hand-butiker finns det massor av dekorationer att fynda. Ska du anordna en trädgårdsfest med ett speciellt tema är det här du ska leta. En gammal fågelbur kan bli en vacker prydnad i ett blommigt träd.

5. Spara inte på ljuset

Glöm inte ljuset på trädgårdsfesten.

En av de bästa sakerna med Sommarsverige är de ljusa kvällarna, men några timmar per dygn är det ändå mörkt. Bunkra upp med flera ljusslingor tvärsöver bord och sittplatser för att få en härlig inramning. (Det är lättare än det ser ut; fäst ljusslingorna i träden och dra ut några förlängningssladdar som du kopplar ihop alla med.)

Annons

6. Drinkar på tapp

Använd färgglada drinkar.

Färgglada fruktdrinkar är ett måste på en trädgårdsfest! Använd stora saftbehållare och låt gästerna fylla på sina glas när de önskar. Fungerar både till barnen i form av saft och till de vuxna i form av olika cocktails. Lägg i skivade frukter och isbitar. Här finns 4 goda drinkrecept anpassade efter stora saftbehållare.

7. Använd äkta vara

Använd samma porslin inne som ute.

Använd samma porslin och bordsdekorationer som du gör inomhus. Det skapar en känsla av lyx, trots att det är samma porslin som inomhus. För visst är det mycket godare att dricka vin i ett glas än ur en plastmugg?

Annons

8. Bjud på hemmagjord mojitoglass

Hemmagjord mojitoglass

Den här glassen kommer definitivt att bli succé på trädgårdsfesten. Receptet på hur du gör din egen mojitoglass hittar du här.

Recept och foto: French by Design

9. Håll värmen!

Glöm inte de varma filtarna i sommar.

I Sverige är vi dessvärre inte bortskämda med varma sommarnätter. Var förberedd genom att placera ut ihoprullade filtar som dina gäster kan vira in sig i när solen har gått ner.

Annons

Fotokälla om inget annat anges: Shutterstock

Läs mer:

Annons