Kombinera trendfärgen greige på bästa sätt – 3 smarta tips

26 sep, 2016 
Greige är den perfekta kombinationen av grå och beige – och rätt matchad kan den lyfta ett helt rum.
Annons

Vi har börjat ta steget från vita väggar och grått är numera en färg att räkna med. Men den nya paletten domineras även av en annan uppstickare, nämligen greige.

Kulören är varken grå eller beige, utan en perfekt blandning av båda två. Inte bara är greige riktigt snyggt, greigefärgade nyanser är dessutom otroligt lättmatchade och smälter in i de flesta hem – oavsett inredningsstil.

Att greige är en ton som passar till allt är dock lite av en överdrift och det finns några saker du bör tänka på när du ska färgmatcha resten av rummet.

greige-ikea
Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Pella Hedeby/Ikea Livet Hemma

Tänk på det här när du ska färgmatcha greige

1. Krispiga snickerier och tak är tjusigt till greige, men det gäller att välja rätt nyans. Rena och neutrala vita toner är alltid att föredra. Det kan också bli fint att kombinera greigetoner med en svagt, gråaktig vit.

Annons

2. En gulvit kulör kan lätt se gulnand och smutsig ut bredvid greige och kan även framhäva röda toner, vilket gör att färgen i vissa sken kan upplevas som rosaskimrande.

3. Ju varmare greige, alltså en nyans med mycket rött pigment, desto mer ombonad känsla får du.

01. greige-jotun

Källa och foto: Jotun

Läs också: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons