Så förvarar du smartare – 6 bästa tipsen

Suget efter smarta förvaringslöningar verkar oändligt. Nu kommer boken Förvara smart – organisera ditt hem, skriven av "Förvaringsdrottningen" själv. Här är hennes 6 bästa tips.
04 februari, 2016

Paulina Draganja driver bloggen Förvaringsdrottningen där hon skriver om hur du förenklar livet genom smartare förvaring. Själv tycker hon att det är jobbigt att behöva leta efter saker. Så att organisera bättre och komma på smarta lösningar sparar tid och pengar. Var sak ska ha sin plats, menar Paulina.

Bloggen, som först började som en hobby, har blivit Paulinas heltidsjobb. Hon tycker om att dela sina tips och är själv tacksam över tips som hennes läsare skickar.

– Det är roligt att bringa ordning och hitta en lösning som ingen annan kommit på, säger hon.

forvaring_paulina

Paulina tycker att det är viktigt att rensa ut garderoben då och då. Lägg allt i olika högar. En för att slänga/skänka, en för att sälja eller ge bort och en för att spara.r. Foto: Ulf Huett

Att jobba med problemlösning är roligast, tycker Paulina. Och bra förvaring underlättar, menar hon. I hennes bok Förvara smart – organisera ditt hem har hon samlat handfasta tips. I boken finns både en teoretisk del och en mer praktisk. De viktigaste områdena i hemmet att hålla ordning i är hallen och garderoben, tycker Paulina, för att hitta saker snabbt när du ska iväg eller hålla koll på dina kläder så att inget bara ligger där och tar plats.

­– Att organisera och hålla ordning är ett kretslopp som hela tiden behöver göras igen och igen, säger hon.

Här är Paulinas 6 bästa tips för smartare förvaring:

forvaring_sanglada

Foto: Ulf Huett

  1. Utnyttja utrymmet under sängen med en låda på hjul med viklock. En bra grej för att få undan saker som du ändå vill få tag i snabbt.
forvaring_skor

Foto: Ulf Huett

2. Använd insidan av dörrar till garderober och klädkammare för smart förvaring av till exempel skor, sjalar eller smycken.

3. Dela upp förvaringen genom att använda mindre lådor i de större för att slippa att allt blandas och blir en enda röra.

4. Extra krokar lite här och var på väggarna är ett smart tips om du till exempel ska ha gäster och behöver extra plats för deras jackor. De stör inte när de inte används men är bra att ha när du behöver.

5. Utnyttja möbler som du redan har och använd dem till förvaring. Ett nattduksbord eller ett soffbord kan användas till att rymma saker du inte vill ha framme.

forvaringsdrottningen_galge

Foto: Ulf Huett

6. Att använda något som du redan har är bra. Till exempel en galge som du kan använda som förvaring till örhängen.

Av: Elsa Maria Axelsson