Så förnyar du din tavelvägg – 12 kreativa knep

25 nov, 2015 
AvSara Ångström Burling
olika sätt att förnya sin tavelvägg
Trenden är här för att stanna men visst kan man tröttna på sin tavelvägg ibland? Här är 12 kreativa knep som förnyar tavelväggen på ett kick!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Alla hem behöver en omstart ibland – men det behöver inte vara svårt! Ibland kan det räcka med att flytta om sina tavlor lite. Här är våra bästa tips på hur du förnyar tavelväggen!

1. Hitta en baslinje

tavelvagg_vaggfasthylla
Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

Här används en väggfast hylla som en rak baslinje för tavlorna, som får spreta iväg uppåt. Konstverken har hängts på måfå, men med ungefär samma avstånd från varandra för att skapa balans. En enhetlig färgskala förstärker harmonin.

2. Utnyttja ramen

tavelvagg_losaramar

Ta bort bakstycket på en gammal glasram och låt den hänga över ett verk som fästs direkt på väggen. Eller fynda vackra ramar på loppis och häng dem över en utriven tidningssida, en rolig mask eller en vacker textil. Ramar, cirka 90-115 kr, Tine K Home.

Annons

3. Häng på en rad

tavelvagg_linjering
Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

Genom att låta tavlornas överkant linjera skapas ett lugn i rummet – därefter kan du låta tavelväggen fortsätta ner på golvet!

4. Håll dig inom ramarna

tavelvagg_skap
Foto: från Hej! Kreativa Hem 2 av Christina Breeze och Moa Samuelsson.

Ett bra knep när du hänger tavlor är att utgå från en möbel. Här sätter skåpet en naturlig gräns för tavelväggen som bildar en kvadrat ovanför möbeln. Blanda tavlor, skulpturer och roliga småsaker för en lekfull känsla.

Annons

5. Häng omlott

tavelvagg_ramar

Inspireras av Casamanias monter på Milanomässan och samla massor med mindre, inramade bilder och häng dem i snören från en tavellist eller krokar högt upp på väggen.

6. Låt stå

tavelvagg_homestories
Foto: Ida Magntorn

Strunta i hammare och spik och låt konsten vila på en låg hylla. TEsta att vända en tavla bak och fram och blanda med växter, skulpturer och andra prydnader.

Annons

7. Lek med ljus

tavelvagg_bokstaslampa

Många lampor och lampetter är konstverk i egen rätt eller blir fina att integrera i en tavelvägg. A-formad lampa (finns i fler bokstäver), 3 695 kr, Selett/Artilleriet.

8. I blickfånget

tavelvagg_entavla
Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

Ibland är det skönt att låta ett större verk lysa i ensam prakt. Ju mer dramatiskt, desto bättre! Här bildas illusionen av en ram tack vare skrivbordet och väggen. Växterna skapar en 3D-liknande effekt.

Annons

9. Var analog

tavelvagg_klocka

Med ett väggur blir det lättare att lägga ifrån sig mobilen. Införliva i en tavelvägg eller samla flera klockor på ett ställe. Klocka Analog, design Shane Schneck, 839 kr, Hay.

10. Gör det lätt att byta

tavelvagg_hangare

Med den dekorativa vajern My Spot kan väggen förnyas så fort andan faller på. Design Jan Plechac och Henry Wielgus, ca 1 099 kr, Menu.

Annons

11. Välj en väggbonad

tavelvagg_kladesplagg

Omfamna 70-talet och väv din egen väggbonad som du införlivar i tavelväggen för ett mjukt och ombonat uttryck på väggarna. Bild och produkter från Ferm Living.

12. Gör väggen till ett konstverk

tavelvagg_konstverk
Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

Med fondtapeter och digitaltryck finns alla möjligheter att göra hemmet till ett personligt paradis. Här ger en enorm fotokopia inköpt på Bless i Berlin illusionen av ett extra rum och för tankarna till ett härligt semesterparadis.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons