Ljuvlig minitrea med 9 compact living-tips

15 feb, 2017 
AvSara Ångström Burling
olika rum med compact living tips
Att bo trångt behöver inte betyda att bo tråkigt. Se bara på den här ljuvliga och välplanerade minitrean! Vi har detaljstuderat inredningen och spanat in 9 lika fina som smarta compact living-tips.
Annons

Nästan 3 rum och kök på 42 kvadratmeter – är det ens möjligt? Klart det är! Det är den här underbart inredda minitrean ett utmärkt exempel på.

Varje kvadratmeter utnyttjas optimalt och med dova pasteller, ljusa träslag och gröna växter skapas en luftig och samtidigt ombonad hemmiljö som verkligen inspirerar.

1. Med ett snyggt överkast, en mysig pläd och fina kuddar kan en säng i vardagsrummet fungera både som dagbädd, soffa och gästsäng.

Compact living i vardagsrum med dagbädd i fokus

2. Ett platsbyggt hörnbord för både förvaring och avlastning utnyttjar ytan maximalt.

Compact living med nätt, rosa soffa

3. Använd väggen i köket för förvaring av kastruller, stekpannor och andra redskap. Både dekorativt och praktiskt eftersom du alltid har allt nära till hands!

Compact living kök med öppen förvaring

4. Ett litet, runt matbord är perfekt för små utrymmen – det tar lite plats och är lätt att flytta runt!

Annons
Compact living matplats med litet runt bord och två stolar

5. Gröna växter som växer mer på höjden än bredden skapar hemtrevnad och en ombonad känsla utan att ta för mycket plats.

Compact living inred med gröna växter i fönstret

6. En smal tavellist ovanför sängen är ett utmärkt substitut till ett nattduksbord. Både sänglampan och favoritsakerna får plats!

Compact living tavellist över sängen

7. En rymlig sänglåda är ett klassiskt compact living-knep för dold förvaring. Lägg även märke till att en barnsäng mycket väl kan få plats på tvären i ett litet rum, vilket lämnar mer plats för lek! Och att ett outnyttjat utrymme ovanför ett element kan användas till att skapa lekfulla stilleben.

Compact living säng på tvären i barnrum

8. Ett trångt utrymme kan kännas mycket större med en stor spegel som dekoration.

Hall med tavellist och stor spegel

9. Med garderober från golv till tak utnyttjas utrymmet i en liten hall maximalt.

Platsbyggda garderober i hall

Styling: Ida Lauga Foto: Ulrika Nihlén för Fantastic Frank

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons