14 kreativa förvaringstips – för hemmets alla rum

26 apr, 2016 
AvElsa Maria Axelsson
compact living förvaring för hemmets alla rum
Bra förvaring hemma är A och O. Vi har samlat tips och idéer på hur du kan maximera förvaringen i alla rum!
Annons

Varje rum behöver bra förvaring. Här kommer 14 tips på hur du kan förvara smartare i hallen, köket, badrummet, sovrummet och arbetsrummet!

Hallen

Skoförvaring
Foto: Ikea från boken Hitta del 1
Skoförvaring i lådor
Foto: Ikea från boken Hitta del 1

1. Låt dina skor synas!

Har du många skor och inte vet var du ska förvara dem? Varför inte låta dem bli en prydnad och fylla upp en hel vägg. En skohylla fungerar utmärkt som rumsavdelare och det blir enklare att hitta dina favoritskor. Skolådor med fönster är praktiska eftersom det är lätt att de vad som finns i dem. Så låt skorna bli en del av din inredning!

Annons

Köket

2. Visa upp dina köksprylar!

Öppen förvaring kök
Foto: Vedum

Att hänga upp sina köksprylar på väggen ger en bra överblick. Använd en stång, ett galler eller en verktygstavla – leta i bygghandeln. Kombinera krokar och snygga upphängningsidéer och få till ditt personliga kök. Vedums kök Alice har den där ljusa varmgrå färgen som gör att man vill stanna i köket hela dagen.

3. Gör det lätt att hitta!

Sortera torrvaror i fina skålar och burkar
Foto: Ikea från boken Hitta del 2

Placera torrvarorna i glasburkar. Det blir lätt att se vad som finns hemma och fint att titta på. Med ett diskställ i skåpet kan du gömma undan disken du inte vill se.

Annons

4. För det lilla köket!

Kök med skåp som förvarar både porslin och ett bord för två som fälls ner.
Foto: HTH

En smart lösning för det lilla köket är att möblera med hopfällbara möbler. Titta bara på det smarta bordet som hopfällt mot väggen döljer hyllorna med glas och porslin.

Badrummet

5. Smarta insatser!

Badrumslåda med lådor i som sorterar snyggt
Foto: Vedum

Svämmar dina badrumslådor också över av tops, bomullstussar och smink? Med smarta insatser i lådorna är det lättare att hålla ordning.

Annons

6. Burkar och lådor gör det lätt att hitta!

Öppna hyllor med lådor placerade på hyllplanen
Foto: Ulf Huett ur boken Förvara smart av Paulina Draganja/Förvaringsdrottningen

Ett smart tips är att förvara familjens olika prylar i burkar och lådor. Att märka dem med användarens namn gör det även lättare att hitta!

7. Återvinn vintageväskor!

Resväska som öppnas upp och är en låda med förvaring
Foto: Housetohome.co.uk och etsy.com

Förvaring och dekoration i ett: Piffa till badrummet med en vintageväska inredd som ett skåp. Den är fin att ha öppen och ger en riktigt 20-tals känsla. Gör dina favoritsmycken och parfymer till en installation.

Annons

8. Skapa egna hyllsystem!

Gamla äppellådor uppskruvade på väggen och är förvaring för handdukar och toalettpapper
Foto: Architectureartdesigns.com

Använd lådor som hyllor och förvara papper och handdukar i istället för de vanliga hyllsystemen. Det ger en lantlig känsla och får badrummet att bli mer hemtrevligt. Varför inte ställa dit en stege eller pall i samma lantliga stil för att komplettera?

Sovrummet

9. Skapa din egen garderob!

Garderobsvägg
Foto: Elfa

Har du hittat den perfekta ytan i sovrummet för förvaring? Varför inte bygga en egen garderob där du kan bestämma själv hur du vill ha det. Blanda hyllor och hängare och utnyttja höjden. Detta smarta hyllsystem kommer från Elfa.

Annons

10. Gör det lätt att hitta!

Skylt med en skjorta på som visar var i garderoben skjortor ska ligga
Foto: Ulf Huett ur boken Förvara smart av Paulina Draganja/Förvaringsdrottningen

Att märka upp garderoben gör livet enklare. Sätt små lappar med figurer och du vet precis var du ska lägga alla plagg. Funkar lika bra i barnrummet som i ditt eget sovrum.

11. Dekorera väggen med smycken!

Galge med krokar på som förvarar smycken
Foto: Ulf Huett ur boken Förvara smart av Paulina Draganja/Förvaringsdrottningen

Vet du inte var du ska förvara dina smycken? Gör om en galge och piffa den med örhängen. Fäst små krokar i galgen och du har en helt ny och smart förvaring. Dessutom slipper du allt trassel med smycken i en låda.

Annons

Arbetsrummet

12. Använd outnyttjad yta!

Platsbyggd hylla under trapp
Foto: Notedlist.com

Optimera din förvaring genom att använda utrymmet under trappan. Platsen fungerar perfekt som både bokhylla och annan förvaring. Få bort det du inte vill ha framme och dekorera efter tycke och smak. Ställ böckerna i färgordning och varva med lådor och annan dekoration.

13. Två i ett!

Vägghängd förvaring
Foto: Bolia

Förvara smart med en vägghängd sekretär. Blir både bokhylla och skrivbord.

Annons

14. Skapa en kreativ plats!

Arbetsplats
Foto: A Beautiful Mess

Att utnyttja väggar och hyllor ger mer utrymme på skrivbordet och ökar kreativiteten. Limma fast burkar under hyllorna och använd stänger och krokar till sytråd och tejp. Häng upp verktygen och pennförvaringen för att få bort det från skrivbordet. Använd burkar och lådor och märk upp dem med vad de innehåller. Gör det enkelt att hitta det du söker och du vet var allt har sin plats.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons