Julpyssel: Gör en egen julgirlang – 3 olika varianter

27 nov, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3xgirlanger

Att göra egna girlanger är lättare än det ser ut! Inspireras av tre juliga girlanger som kan användas både i fönstret, på bordet eller i julgranen!

Av: Sandra Domeij  Text: Katarina Matsson Foto: Magnus Anesund

girlanger2

1. Stansa ut runda cirklar med en figurstans från exempelvis Panduro. Sy ihop papperscirklarna med symaskin. Vi satsade på olika nyanser av rött och rosa för en julig känsla och lämnade lite tråd mellan varje cirkel. Häng på väggen – eller varför inte i fönstret istället för julgardiner?

Annons

 

gör egna girlanger julgranspynt julpyssel kalas

2. Här använde vi istället en mindre, trekantig figurstans och limmade ihop dubbla trianglar runt en tråd med vanligt papperslim. Välj om du vill sätta fast dem med spetsarna mot varandra för ett rosettliknande uttryck eller låta spetsarna peka åt samma håll. Jättefin att hänga i granen istället för glitter (fungerar lika bra på kalaset eller i barnrummet året om!).

gör egna girlanger bordsdekoration julgran pynt

3. Den gula girlangen gjordes med en mindre cirkelformat figurstans. Även här har cirklarna sytts ihop, men utan att lämna något mellanrum, vilket gör att cirklarna går lite omlått. Passar jättebra som en del i en dukning eller tillsammans med flera andra girlanger för en festlig känsla på väggen!

Läs mer:

Gör en egen adventskalender – 10 kreativa idéer

Julpyssel: Gör dina egna pepparkaksformar

Julpyssel: Gör granar av en gammal bok

 

Annons