Guide: Så inreder du med mönstrade tapeter

08 nov, 2017 
AvSanna Rossäng
Så inreder du med mönstrad tapet
Vi på ELLE Decoration älskar inredningsinspiration och hem med det där lilla extra. Här är 7 vackra hem med tapet i fokus som vi inte kan få nog av just nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Rama in

Färgglada väggar och blommiga tapeter
Styling: Kristin Lagerqvist Foto: Andrea Papini Syns i: Inredningmagi hemma hos vår bloggare Krickelin

En hall blir lätt bortprioriterat när det kommer till tapet, men det är i de tillsynes tråkiga utrymmena tapet kan göra störst skillnad. Våga därför tapetsera även i hallen – och var inte feg när det kommer till mönster och färg. Fokusera även på att fånga djupet, som så ofta finns i hallar, och låt tapeten löpa vidare i samma riktning. Tapeten kan med fördel även löpa vidare upp i trappan om du har ett hem där den möjligheten finns.

Annons

2. Låt tapet ta över

Vardagsrum med färgstark tapet i härligt mörkgrönt mönster
Styling: Myrica Bergqvist foto: Patric Johansson Syns i: Rofylld oas på 47 kvadratmeter i Stockholm.

Tavelväggar och vackra väggdekorationer är vackert – men inget förgyller väggar och hem på samma sätt som tapet. På så sätt får tapeten vara rummets huvudnummer och kräver inte mycket mer än så. Kombinera med en sparsmakad möblering och få väl valda inredningsdetaljer.

3. Framhäv

Framhäv tapeten med inredningsdetaljer i samma färg
Styling: Alexandra Ydholm foto: Andrea Papini Syns i: Säker stilmix med vintage, moderna inslag och ett drömmigt sovrum.

Tapet lyfter inte bara ett helt rum med en ombonad känsla, utan framhäver även dina möbler på ett vackert sätt. Ett träskåp mot en stormönstrad tapet i dov färgskala skapar en snygg helhet.

Annons

4. I blickfånget

Låt tapeten vara enkel och inte så iögonfallande
Styling: Charlotte Frey Svidén foto: Jonas Gustavsson Syns i: Stilsäker sekelskiftestrea med ett ljuvligt grönt kök.

Kombinera enkla, målade väggar med mönstrad tapet i ett annat, precis som bilden ovan. Här hamnar tapeten i blickfånget och lyfter indirekt känslan i det enkla rummet innanför.

5. Fondvägg 2.0

Satsa på en speciell fondvägg, som denna som är en stor anslagstavla
Styling: Tina Hellberg foto: Petra Bindel Syns i: Skapade 60-talets Los Angeles – i Malmö

Våga tänka utanför boxen när det kommer till att pryda väggarna med något annat än färg. Lek med färger, former och framför allt – material. Här intill hemmets arbetsplats har en vägg i kork skapat samma känsla som en tapet, men med den stora skillnaden att den också har ett praktiskt användningsområde.

Annons

6. Kombinera mera!

Styling: Tina Hellberg, foto: Idha Lindhag. Syns i: ”Fyra nyanser av blått – och ett drömmigt kök”.

En tapet i all ära – men våga ännu mer! Att kombinera färg med mönster i olika nyanser ger en lekfull och inbjudande atmosfär. Extra fint blir det att kombinera när rum ligger i fil, precis som bilden ovan, och mönster flyter samman till en snygg helhet.

7. Färgtema

Låt tapeterna gå i ett färgtema
Styling: Kristin Lagerqvist Foto: Andrea Papini Syns i: Inredningmagi hemma hos vår bloggare Krickelin

Välj en färg – och gå all in. Här i ljuvligt blått hemma hos vår bloggare Krickelin. De djupblåa tapeterna med lekfullt mönster gör sig vackert mot de övriga inredningsdetaljerna i samma färg. Till detta har en kontrasterande sänghimmel adderats. Snyggt!

Läs mer:

13 fina sätt att inreda med mönstrad tapet

14 vackra rum där tapeten gör hela skillnaden

7 annorlunda och lekfulla sätt att tapetsera barnrummet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons