Artikeln innehåller reklamlänkar

Inred med ljusslingor – 11 idéer och shoppingtips

18 okt, 2018 
Skapa stämning i mörkret och höj mysfaktorn i hemmet med ljusslingor. Det finns många vackra sätt att styla ljuset på – här listar vi 11 idéer och shoppingtips som finns i butik just nu.
Annons

Den mörka halvan av året är här och vi tänder ljus i alla dess former för att lysa upp i hemmet och göra såväl vardagen som festtillfällena lite mysigare.

Dekorera med ljusslingor i hemmets alla rum och både inomhus och utomhus – här listar vi 11 fina sätt att dekorera med ljusslingor med tillhörande shoppingtips.

1. Ljusslingor i en vas

ljusslingor i vas

Placera ljusslingan i en glasburk eller vas för en DIY-lampa som är en fin inredningsdetalj i hemmet året om. Den är inte bara stämningsfull, utan även praktisk då den kan fungera som en mild läslampa på nattduksbordet.

Annons
ljusslinga med vita lampor

Ljusslingan på bild har ljuskällor i form av vita bollar i olika storlekar och finns att köpa hos Granit här (reklamlänk).
Tips. Så mycket el kostar LED-lampor idag

2. Dekorera en kvist med en ljusslinga

gren med ljusslinga

Naturen är alltid en vacker dekoration i hemmet oavsett om den tar form i växter, kvistar eller blommor. Dekorera en gren med en smal ljusslinga för att lysa upp och göra den till inredningens blickfång.

Annons
guldfärgad micro ljusslinga

Ljusslingan från Watt & Veke på bild har 80 små ljuskällor, finns i koppar, guld och silver och finns att köpa här (reklamlänk).

3. Dekorera middagsbordet

festdukning med ljusslinga

Fullända dukningen till såväl vardags som fest med en ljusslinga på bordet. Särskilt fin blir den när du kombinerar den med andra dekorationer och ljusstakar med levande ljus.

Annons
ljusslinga från house doctor

Ljusslingan på bild från House Doctor finns att köpa här (reklamlänk).

4. Pynta bokhyllan med ljus

ljusslinga i bokhylla

Om din bokhylla är full av böcker och inte har plats för dekorationer är en ljusslinga ett bra alternativ. Häng den över din hylla för en stilren stämningshöjare – och fäst gärna några julgranskulor på den vid juletid för den rätta känslan.

Annons
vit ljusslinga från my perfect day
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusslingan.

5. Klä dekorationsstegen i ljus

dekorationsstege med ljusslinga

Dekorationsstegen är en populär inredningsdetalj som även kan fungera som minimalistisk förvaring för allt från tidningar till handdukar. Ge den ett lyft genom att även hänga upp en ljusslinga med stora ljuskällor i den!

Annons
ljusslinga med stora lampor

Ljusslingan på bild kommer från House Doctor och finns att köpa här (reklamlänk).

6. Sätt ljusslingan runt blockljuset

blockljus med ljusslinga runt

Låt ljuset lysa lite extra med det här snygga stylingknepet! Var dock noga med att inte låta ljuset brinna för länge och att alltid ha det under uppsikt.

Annons
silverfärgad micro ljusslinga

Ljusslingan från Watt & Veke finns med 20 eller 80 ljuskällor samt i silver, guld eller koppar och finns att köpa här (reklamlänk).

7. Pastellfärgad ljusslinga i barnrummet

barnrum med ljusslinga i pastellfärger

Ljusslingan är inte enbart till för barnrummet, men visst gör den sig väldigt fin där – särskilt i ljusa pastellfärger och med lyktor i papper.

Annons
pastellfärgad ljusslinga

Ljusslingan på bild kommer från Bloomingville finns att köpa här (reklamlänk).

8. Ljusslinga som en väggdekoration

ljusslinga som väggdekoration

Vissa ljusslingor gör sig nästan bäst utan att stylas tillsammans med något annat. Den här ljusslingan med stora, runda bollar klädda i färgglatt garn blir ett snyggt statement när den hängs upp på väggen för sig själv.

Annons
ljusslinga med bollar i garn

Ljusslingan finns i flera olika färgkombinationer och finns med tio, 20 eller 35 bollar. Finns att köpa här (reklamlänk).

9. Som ett unikt konstverk

ljusslang med led-ljus

Långa ljusslingor och särskilt varianter med inbyggda LED-lampor erbjuder många möjligheter för den kreativa inredaren. Skapa ett unikt konstverk med en ljusslang genom att bilda olika former med den enligt eget smak och tycke.

Annons
lång ljusslang från star trading

Den här ljusslangen från Star Trading har 360 LED-ljuskällor, finns i flera olika färger och kan användas såväl inomhus som utomhus. Finns att köpa här (reklamlänk).

10. På balkongen

balkong med ljusslinga

En ljusslinga passar på balkongen oavsett årstid! Särskilt fin är den just i höst- och vintermörkret när den lyser upp och skapar en mysig stämning.

Annons
ljusslinga för utomhusbruk

Ljusslingan på bild har tio stora ljuskällor och finns att köpa hos Lagerhaus här (reklamlänk).

11. I trädgården

ljusnät för utomhusbruk

Ifall du har en trädgård kan du även lysa upp där för att skapa en härlig stämning redan innan du klivit in genom dörren. Förutom lyktor och lampor kan du även dekorera med ljusslingor och ljusnät i buskar och träd – särskilt fint blir det när snön fallit och lämnat ett lätt snötäcke över ljuskällorna.

Ljusnätet på bild från Star Trading finns att köpa här (reklamlänk).

Läs också:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons