Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Inred med ljusslingor – 11 idéer och shoppingtips

Skapa stämning i mörkret och höj mysfaktorn i hemmet med ljusslingor. Det finns många vackra sätt att styla ljuset på – här listar vi 11 idéer och shoppingtips som finns i butik just nu.
18 oktober, 2018

Den mörka halvan av året är här och vi tänder ljus i alla dess former för att lysa upp i hemmet och göra såväl vardagen som festtillfällena lite mysigare.

Dekorera med ljusslingor i hemmets alla rum och både inomhus och utomhus – här listar vi 11 fina sätt att dekorera med ljusslingor med tillhörande shoppingtips.

1. Ljusslingor i en vas

ljusslingor i vas

Placera ljusslingan i en glasburk eller vas för en DIY-lampa som är en fin inredningsdetalj i hemmet året om. Den är inte bara stämningsfull, utan även praktisk då den kan fungera som en mild läslampa på nattduksbordet.

ljusslinga med vita lampor

Ljusslingan på bild har ljuskällor i form av vita bollar i olika storlekar och finns att köpa hos Granit här (reklamlänk från Adtraction).

2. Dekorera en kvist med en ljusslinga

gren med ljusslinga

Naturen är alltid en vacker dekoration i hemmet oavsett om den tar form i växter, kvistar eller blommor. Dekorera en gren med en smal ljusslinga för att lysa upp och göra den till inredningens blickfång.

guldfärgad micro ljusslinga

Ljusslingan från Watt & Veke på bild har 80 små ljuskällor, finns i koppar, guld och silver och finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

3. Dekorera middagsbordet

festdukning med ljusslinga

Fullända dukningen till såväl vardags som fest med en ljusslinga på bordet. Särskilt fin blir den när du kombinerar den med andra dekorationer och ljusstakar med levande ljus.

ljusslinga från house doctor

Ljusslingan på bild från House Doctor finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

4. Pynta bokhyllan med ljus

ljusslinga i bokhylla

Om din bokhylla är full av böcker och inte har plats för dekorationer är en ljusslinga ett bra alternativ. Häng den över din hylla för en stilren stämningshöjare – och fäst gärna några julgranskulor på den vid juletid för den rätta känslan.

ljusslinga med stora lampor från granit

Ljusslingan på bild finns att köpa hos Granit här. (reklamlänk från Adtraction)

5. Klä dekorationsstegen i ljus

dekorationsstege med ljusslinga

Dekorationsstegen är en populär inredningsdetalj som även kan fungera som minimalistisk förvaring för allt från tidningar till handdukar. Ge den ett lyft genom att även hänga upp en ljusslinga med stora ljuskällor i den!

Läs också: Stilfulla sätt att inreda med dekorationsstege – rum för rum

ljusslinga med stora lampor

Ljusslingan på bild kommer från House Doctor och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

6. Sätt ljusslingan runt blockljuset

blockljus med ljusslinga runt

Låt ljuset lysa lite extra med det här snygga stylingknepet! Var dock noga med att inte låta ljuset brinna för länge och att alltid ha det under uppsikt.

silverfärgad micro ljusslinga

Ljusslingan från Watt & Veke finns med 20 eller 80 ljuskällor samt i silver, guld eller koppar och finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

7. Pastellfärgad ljusslinga i barnrummet

barnrum med ljusslinga i pastellfärger

Ljusslingan är inte enbart till för barnrummet, men visst gör den sig väldigt fin där – särskilt i ljusa pastellfärger och med lyktor i papper.

pastellfärgad ljusslinga

Ljusslingan på bild kommer från Bloomingville finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

8. Ljusslinga som en väggdekoration

ljusslinga som väggdekoration

Vissa ljusslingor gör sig nästan bäst utan att stylas tillsammans med något annat. Den här ljusslingan med stora, runda bollar klädda i färgglatt garn blir ett snyggt statement när den hängs upp på väggen för sig själv.

ljusslinga med bollar i garn

Ljusslingan finns i flera olika färgkombinationer och finns med tio, 20 eller 35 bollar. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

9. Som ett unikt konstverk

ljusslang med led-ljus

Långa ljusslingor och särskilt varianter med inbyggda LED-lampor erbjuder många möjligheter för den kreativa inredaren. Skapa ett unikt konstverk med en ljusslang genom att bilda olika former med den enligt eget smak och tycke.

lång ljusslang från star trading

Den här ljusslangen från Star Trading har 360 LED-ljuskällor, finns i flera olika färger och kan användas såväl inomhus som utomhus. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

10. På balkongen

balkong med ljusslinga

En ljusslinga passar på balkongen oavsett årstid! Särskilt fin är den just i höst- och vintermörkret när den lyser upp och skapar en mysig stämning.

ljusslinga för utomhusbruk

Ljusslingan på bild har tio stora ljuskällor och finns att köpa hos Lagerhaus här (reklamlänk från Adtraction).

11. I trädgården

ljusnät för utomhusbruk

Ifall du har en trädgård kan du även lysa upp där för att skapa en härlig stämning redan innan du klivit in genom dörren. Förutom lyktor och lampor kan du även dekorera med ljusslingor och ljusnät i buskar och träd – särskilt fint blir det när snön fallit och lämnat ett lätt snötäcke över ljuskällorna.

Ljusnätet på bild från Star Trading finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

Läs också:

12 kreativa sätt att inreda med ljusslingor utomhus 

Höj mysfaktorn med ljusslingor – 12 fina tips

15 fina sätt att använda ljusslingor på bröllopet

Så gör du sovrummet mysigare med ljusslingor – 7 tips