5 geniala Ikea-hacks för ett litet sovrum

08 maj, 2017 
AvJoel Linde
Det kan behövas en del finess för att få plats med allt vi behöver i det lilla sovrummet. Som tur är finns dessa Ikea-hacks för att göra det hela enklare!
Annons

Ikea har det mesta vi behöver för att inreda ett hem, både snyggt och billigt. Men ibland vill vi ändå sätta vår egen prägel på möblerna – då är det tur att vi har alla dessa Ikea-hacks. Ta ut svängarna och gör de klassiska möblerna lite mer personliga och unika! Här är några modifieringar av Ikeamöbler som är perfekta för de små sovrummen.

ELLE listar: 5 smarta Ikea-hacks för ett litet sovrum

1. ”Gammal” Tarva-byrå

Vitmålad Tarva-byrå från Ikea
Via: Kristina Lynne

Genom att måla den vit, betsa stommen och kapa benen i en vinkel får din Tarva en mycket äldre och mer robust känsla. Tidlöst och framförallt snyggt i alla hem.

Annons

2. Ordning i garderoben

Välorganiserad walk-in closet
Via: Made by girl

Om du har en liten garderob med Ikeas Pax-system har alla möjligheter att anpassa förvaringen som du vill. Men du kan göra den väldigt chic också med borstade guldhandtag, kroppar och detaljer. Våga ta ut svängarna!

3. Enkla läderflärpar

Vit förvaring i hallen
Via: House Tweaking

Genom att klippa bitar av ett läderbälte eller beställa på metervara kan du skapa handtag till dina skoskåp och andra förvaringsmöbler. Det är en liten detalj men den gör stor skillnad – och ger hela möbeln ett stort lyft!

Annons

4. Nattygsbord/sminkbord

Använd Ikeas Ekby Alex-hylla för att göra ett kombinerat nattygsbord/sminkbord. Det är inte bara yteffektivt utan det underlättar också att ha allting på ett ställe.

5. Bänk/förvaringsbänk

Smart dagbädd med inbyggd förvaring
Via: House Tweaking

Byrån Nordli är en utmärkt förvaringsmöbel och med lite fantasi kan den också bli en väldigt skön bänk. Köp eller skapa en egen dyna att lägga på för både färg och en bekväm sittyta.

Läs mer:

Annons