5 geniala Ikea-hacks för ett litet sovrum

5 geniala Ikea-hacks för ett litet sovrum

Det kan behövas en del finess för att få plats med allt vi behöver i det lilla sovrummet. Som tur är finns dessa Ikea-hacks för att göra det hela enklare!
08 maj, 2017

Ikea har det mesta vi behöver för att inreda ett hem, både snyggt och billigt. Men ibland vill vi ändå sätta vår egen prägel på möblerna – då är det tur att vi har alla dessa Ikea-hacks. Ta ut svängarna och gör de klassiska möblerna lite mer personliga och unika! Här är några modifieringar av Ikeamöbler som är perfekta för de små sovrummen.

ELLE listar: 5 smarta Ikea-hacks för ett litet sovrum

1. ”Gammal” Tarva-byrå

Genom att måla den vit, betsa stommen och kapa benen i en vinkel får din Tarva en mycket äldre och mer robust känsla. Tidlöst och framförallt snyggt i alla hem.

2. Ordning i garderoben

Om du har en liten garderob med Ikeas Pax-system har alla möjligheter att anpassa förvaringen som du vill. Men du kan göra den väldigt chic också med borstade guldhandtag, kroppar och detaljer. Våga ta ut svängarna!

3. Enkla läderflärpar

Genom att klippa bitar av ett läderbälte eller beställa på metervara kan du skapa handtag till dina skoskåp och andra förvaringsmöbler. Det är en liten detalj men den gör stor skillnad – och ger hela möbeln ett stort lyft!

4. Nattygsbord/sminkbord

Använd Ikeas Ekby Alex-hylla för att göra ett kombinerat nattygsbord/sminkbord. Det är inte bara yteffektivt utan det underlättar också att ha allting på ett ställe.

5. Bänk/förvaringsbänk

Byrån Nordli är en utmärkt förvaringsmöbel och med lite fantasi kan den också bli en väldigt skön bänk. Köp eller skapa en egen dyna att lägga på för både färg och en bekväm sittyta.

Via: Popsugar

Läs mer:

7 fina compact living-lösningar för ett litet sovrum

Vårens 7 finaste Ikeahacks – så enkelt fixar du dem

Ikea släpper ny kollektion med Martin Bergström

5 snygga inredningstrender 2019 – och så inreder du med dem