Höstfixa balkongen – 5 inspirerande tips

Balkongen används sällan så flitigt som under sommarmånaderna – men det finns ingen anledning till att det måste ta slut bara för att det är höst.
06 september, 2016

Höstens intågande innebär att kvällarna blir mörkare och luften kyligare, dock behöver du inte flytta in från balkongen riktigt än. Med några enkla medel kan du förlänga utomhussäsongen och få ut ännu fler härliga dagar och kvällar på balkongen. Vi vet hur.

1. Mys till med plädar

Ladda upp med ett gäng snygga och värmande filtar som får ligga på balkongen. Inte bara skapar det ett mysigt och ombonat intryck, filtarna är perfekta att svepa runt sig när kvällarna blir allt kyligare. Täck även sittmöblerna med dynor eller plädar – både bekvämt och tjusigt.

Balkong med mysig fårpläd och textilier i mörka kulörer

Foto: Shepherd

2. Dekorera med ljusslingor och ljuslyktor

De nätta rispapperslamporna och knalliga ljusbollarna från i somras får nu ge plats åt mer gedigna ljuskällor. Murrigt färgat glas ger den rätta höstkänslan, likaså ljuslyktor i metall och enfärgade ljusslingor i någon gulvarm ton.

Dekorera balkongen med ljusslingor och ljuslyktor

Via: Archzine

3. Variera textilerna

Textiler är ett enkelt sätt att sätta ton på årstiden och förändra utan att det behöver gå hål i plånboken. Byt ut det ljusa och skira mot höstiga kulörer. Har du en balkong med väggar? Varför inte sätta upp en gardinstång och rama in uterummet med gardinlängder? En grov bordsduk eller sittkuddar är ett annat tips.

4. Välj rätt växter

Sommarens ätbara örter och blomster byts med fördel ut mot tåliga växter som klarar kyla bra. Det finns många fina varianter som sätter guldkant på balkongen – både med och utan blommor.

5. Glöm inte golvet

Oavsett om du har ett fint trägolv, trall eller betong så är det riktigt snyggt att ha en tålig matta under fötterna. Det är inte bara en fin inredningsdetalj utan ger dessutom lite extra värme – något som alltid är uppskattat när kallare årstider drar in.

Läs mer:

5 växter att plantera på balkongen i höst

Elin Lannsjö: 3 enkla steg för mer höst i vardagsrummet

5 fina DIY-projekt som passar perfekt att göra i höst