Guide: Här hittar du motiven till din tavelvägg

Vi kan inte få nog av tavelväggen, men att bestämma sig för vilka tavlor och motiv som ska ta plats är inte alltid helt enkelt. Här kommer en guide till de bästa nätbutikerna.
28 september, 2016

Om möblerna utgör basen i ett hem så är det detaljerna som sätter prägeln – och tavlor är ett bra knep för att inreda mer personligt.

Att planera sin konstvägg kan dock vara lättare sagt än gjort och du måste ta ställning till allt från färgkombinationer och stil till ramar och motiv.

Här är sex nätbutiker som säljer tavlor och posters av olika slag. Kanske hittar du just dina favoriter här?

1. Konst(igt) och färgglatt

Vill du hitta modern konst gjord av morgondagens stora konstnärer? Här kan du välja mellan färgglatt och nedtonat, stort och smått, billigt och dyrt. Men en sak är säker; det kommer inte vara många som har samma tavla på väggen som du.

Och vem vet – dagens kap kan om några år ha blivit till en riktig dyrgrip.

Nätbutik: Absolut Art

2. Svartvitt och vemodigt

Ett säkert kort för väggarna är ju svartvitt. Det går inte att matcha det fel, så du kan ha vilken färg du vill på kuddarna i soffan nedanför tavlorna. Dessutom är det något speciellt med den där dokumentära och vemodiga känslan.

Nätbutik: Gallerix

3. Riktig fotokänsla

En ananas, en kaktus, ett skummat hav eller kanske en stadskarta över Stockholm, Göteborg eller Malmö? Ibland kan närbilder eller detaljbilder på saker som dessa vara bland det snyggaste man kan ha på väggen.

Nätbutik: Desenio

Läs också: 12 snygga sätt att inreda med posters

4. För barnasinnet

Tavlor är inte bara vuxenrummen förunnade, men ibland kan det vara svårt att hitta tavlor som går hem hos såväl stora som små. Här finns dock allt möjligt att välja mellan – och det mesta fungerar lika bra att ha utanför barnrummet.

Nätbutik: Nordic Design Collective

5. För ordälskaren

Ett ord säger ibland mer än 1000 bilder, så låt tavlan stava sitt budskap.

Förutom ord och citat finns även motiv som städer, natur, grafiska mönster, drömfångare, porträtt och svepande målningar. Något för alla smaker!

Nätbutik: The Poster Club

6. För filmentusiasten

Är inte konst något för dig? Då kanske du vill pryda väggen med gamla klassiska filmaffischer istället. Snyggt och nostalgiskt på samma gång.

Om dessa bilder inte faller dig i smaken kanske du tycker bättre om postern från Sound of Music eller Casablanca. Allihop finns samlade här.

Nätbutik: Movieposter

Läs mer: 

Gör din egen inspirationsvägg – 7 tips!

Så skapar du den perfekta tavelväggen