Artikeln innehåller reklamlänkar

Guide: Här hittar du motiven till din tavelvägg

28 sep, 2016 
AvSofia Börjesson
Vi kan inte få nog av tavelväggen, men att bestämma sig för vilka tavlor och motiv som ska ta plats är inte alltid helt enkelt. Här kommer en guide till de bästa nätbutikerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om möblerna utgör basen i ett hem så är det detaljerna som sätter prägeln – och tavlor är ett bra knep för att inreda mer personligt.

Att planera sin konstvägg kan dock vara lättare sagt än gjort och du måste ta ställning till allt från färgkombinationer och stil till ramar och motiv.

Här är sex nätbutiker som säljer tavlor och posters av olika slag. Kanske hittar du just dina favoriter här?

1. Konst(igt) och färgglatt

Rosa tavlor
Foto: Absolut Art

Vill du hitta modern konst gjord av morgondagens stora konstnärer? Här kan du välja mellan färgglatt och nedtonat, stort och smått, billigt och dyrt. Men en sak är säker; det kommer inte vara många som har samma tavla på väggen som du.

Annons

Och vem vet – dagens kap kan om några år ha blivit till en riktig dyrgrip.

Nätbutik: Absolut Art

2. Svartvitt och vemodigt

Ett säkert kort för väggarna är ju svartvitt. Det går inte att matcha det fel, så du kan ha vilken färg du vill på kuddarna i soffan nedanför tavlorna. Dessutom är det något speciellt med den där dokumentära och vemodiga känslan.

Nätbutik: Gallerix

3. Riktig fotokänsla

En ananas, en kaktus, ett skummat hav eller kanske en stadskarta över Stockholm, Göteborg eller Malmö? Ibland kan närbilder eller detaljbilder på saker som dessa vara bland det snyggaste man kan ha på väggen.

Nätbutik: Desenio (reklamlänk)

Läs också: 12 snygga sätt att inreda med posters

4. För barnasinnet

Grafiska tavlor för barn
Foto: Nordic Design Collective

Tavlor är inte bara vuxenrummen förunnade, men ibland kan det vara svårt att hitta tavlor som går hem hos såväl stora som små. Här finns dock allt möjligt att välja mellan – och det mesta fungerar lika bra att ha utanför barnrummet.

Annons

Nätbutik: Nordic Design Collective

5. För ordälskaren

Ett ord säger ibland mer än 1000 bilder, så låt tavlan stava sitt budskap.

Förutom ord och citat finns även motiv som städer, natur, grafiska mönster, drömfångare, porträtt och svepande målningar. Något för alla smaker!

Nätbutik: The Poster Club

6. För filmentusiasten

Filmposter, Rocky, Jaws
Foto: Movieposter

Är inte konst något för dig? Då kanske du vill pryda väggen med gamla klassiska filmaffischer istället. Snyggt och nostalgiskt på samma gång.

Om dessa bilder inte faller dig i smaken kanske du tycker bättre om postern från Sound of Music eller Casablanca. Allihop finns samlade här.

Nätbutik: Movieposter

Läs mer: 

Gör din egen inspirationsvägg – 7 tips!

Så skapar du den perfekta tavelväggen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons