Så fixar du "Så mycket bättre"-stilen hemma – här är tv-stylistens bästa tips

11 nov, 2016 
Sedan årets säsong av Så mycket bättre drog igång har vi varje lördagskväll matas med inredningsinspiration. Lena Nyholm ligger bakom stylingen – här delar hon med sig av sina bästa tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Grå Gåsens miljö, kameravinklar, sponsorer, artisternas musik och personligheter – och inte minst tv-tittarna.

När inredningsdesignern Lena Nyholm förvandlar Grå Gåsen, ladan och trädgården inför inspelningen av Så mycket bättre är det mycket hon måste ha i åtanke. Men något hon aldrig frångår är sin personliga stil.

– Min stil är inte typisk svensk minimalistisk. Den är nog ganska osvensk och långt ifrån ljus och fräsch. Mer åt det eklektiska hållet där det gärna får vara mycket och blandade stilar, säger Lena.

– Jag gillar när det finns många vackra saker att vila ögonen på, det ger ett ombonat och varmt intryck.

Lena Nyholms bästa tips för dig som vill fixa Så mycket bättre-stilen hemma:

1. More is more

– Inred med många detaljer och blanda olika ljuskällor. Häng lampor i olika höjder, variera ljusstyrkan och mixa golv- och fönsterlampor. Levande ljus höjer också mysfaktorn. Även där kan du blanda olika höjder och former.

Annons
01. stil-sa-mycket-battre

2. Liva upp färgbasen

– Vanligtvis föredrar jag mörkare och smutsiga kulörer på väggar, men om du – som i Så mycket bättre – har en ljusare färgbas, så satsa på att blanda olika strukturer och låt gardiner, kuddar och andra detaljer få en mörkare ton. Liva gärna upp med några färgklickar.

02. stil-sa-mycket-battre

3. Inred med växter

– Jag använder mycket växter, i både krukor och vaser. Hängande, stående, små och stora – det ger ett ombonat intryck. Krukväxter visar att man bryr sig om sitt hem och snittblommor visar att man bryr sig om sin gäst.

Annons
03. stil-sa-mycket.battre

4. Blanda material

– Kombinera glas, mässing, sten, tyger och trä. Genom att blanda olika material får du en varmare känsla, även om du använder samma färgskala.

04. stilen-sa-mycket-battre

5. Ha nära till naturen

–Personligen älskar jag naturen och djur och i Så mycket bättre kan man se att jag dekorerat med prydnader med djurtema. Det finns exempelvis en papegoja, en vit duva, porslinsägg och fjädrar.

05. stil-sa-mycket-battre

Foto: Malin Gutke

Läs också: Lena Nyholms inredning skapar magi i Så mycket bättre

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons