DIY: Så gör du en egen adventsstjärna

29 nov, 2015 
AvSara Ångström Burling
Annons
adventsstjärna_1

Vår bloggare och tillika DIY-expert Hej Regina tipsar om en adventsstjärna i papp som vem som helst kan göra. Och det låter ju minst sagt lovande!

Du behöver: 

Lampsladd (e14 sockel)

Lampa (ugnslampa på 15 w)

Papp

Bladkniv

Limpistol

Grillpinnar

Dremmel/borr

Beskrivning:

adventsstjarna_2

1. Skär ut formen du vill ha med hjälp av en bladkniv. Förutom pappen behövs distanser för att hålla isär fram och baksida. Hej Regina använde träbitar men tipsar om att istället använda avklippta grillpinnar eftersom pappen väger så lite (+att du slipper skuggorna av distanserna när lampan lyser igenom)

Annons
adventsstjarna_3

2. Borra ett mönster med dremmeln och limma fast distanserna. Använder du grillpinnar är det viktigt att de två som håller upp sladden hamnar precis på mitten så stjärnan hänger rakt. Har du ingen dremmel eller borr kan du skära mönster med kniven

adventsstjarna_4

3. Använd en ugnslampa på 15 w. De är små och inte för starka och finns till exempel på Biltema. Sätt lampan i stjärnan genom att limma fast två grillpinnar tätt intill varandra så att lampsladden kommer igenom och sockeln stannar.

adventsstjärna_5

4. Limma ihop delarna och häng upp!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons