9 stilrena DIY-projekt för dig med husdjur

07 mar, 2018 
Vad vore väl livet utan våra älskade husdjur? Liva upp vardagen med en ny lekställning, sovplats eller klösbräda. Här är nio stilrena DIY-projekt för katt- och hundägaren.
Annons

Husdjuret är en självklar medlem i familjen för många och som husse och matte vill man gärna göra livet härligt för sin katt eller hund. Vad är väl då bättre än ett DIY-projekt som resulterar i en ny lekställning eller en mysig viloplats för den lurviga familjemedlemmen?

Lekställningar för husdjuren behöver inte alltid innebära starka färger och udda former som sticker ut ur inredningen, det finns flera alternativ som är stilrena och snyggt smälter in i hemmet.

Inred med ditt husdjur i åtanke och skapa en lek- eller myshörna med något av dessa projekt som du enkelt kan göra själv.

1. Klättervägg för katter

DIY för katt, klättervägg IKEA mosslanda
Foto: Ikea

Vi älskar enkla, billiga DIY-knep och då tenderar Ikeas produkter ofta stå i centrum. Den här roliga (och snygga!) klätterväggen för katter kan du skapa med Ikeas hylla Mosslanda som finns i olika storlekar. Dekorera gärna med små leksaker eller hängande godsaker åt katterna.

Annons

2. DIY-hus för katter

DIY hus för katter
Foto: Burkatron

Det här minimalistiska huset för en katt är både enkelt att göra och snyggt att ha i hemmet. Fyll gärna med något mjukt inuti för en mysig bädd. Låt träet vara naturligt för en skandinavisk känsla eller måla det i valfri färg för att passa i hemmet.

3. DIY-klösbräda

DIY klösbräda katt
Foto: Almost makes perfect

En snygg, minimalistisk klösbräda som smälter in och kan få katten att lämna möblerna i fred. Tips! Strö lite kattmynta över brädan för att locka till att prova den nya leksaken.

Annons

4. DIY-hållare för matskålar

DIY matskålshållare för husdjur, hund, katt
Foto: Almost makes perfect

Slipp spill och tråkiga underlägg med den här snygga hållaren för mat- och vattenskålarna. Låt träet ha en naturlig finish eller måla det för att matcha skålarna för en snygg monokrom detalj i köket.

5. Kombinerad bädd och klösbräda

DIY hus för katt och hund, klösbräda
Foto: Craftifair

Det här lilla tipitältet i trä erbjuder såväl vila som lek. Inred med en mjuk kudde för att få en bädd för såväl katten som hunden och fäst en klösbräda vid sidan av för att utnyttja ytan.

Annons

6. DIY-säng för husdjuret

Hundsäng DIY
Foto via: Vtwonen

Den här gulliga sängen ger en mysig viloplats för hunden eller katten. Måla i valfri färg och inred med en fluffig kudde i matchande tyg. Vill du göra huset mer likt en liten koja kan du fästa tyg eller brädor som ”tak”.

7. Tipitält i tyg

DIY tipi-tält hund katt
Foto: Dentelle et Fleurs

Tipitält passar för såväl barn som husdjur och finns i flera olika modeller och färger. Gör en mindre ingång för katten eller ett mer öppet tält för att skapa en mysig viloplats för hunden.

Annons

8. Katthus av moduler

DIY-hus katt
Foto: Catissa

Med flera olika moduler i trä kan du skapa ett helt hus för den lekfulla katten. Variera storleken på hålen och fäst dem snett på varandra för att låta katten klättra från modul till modul. Inred med små filtar i fårull, fäst klösmattor och roliga leksaker för ett riktigt äventyrshus!

9. DIY-bädd för husdjur

DIY hundbädd
Foto: Ohhio

Den här bädden är en fröjd för såväl husse och matte som för husdjuret. Mjuk och mysig och dessutom riktigt snygg att ha i hemmet – se hur du gör bädden i filmklippet nedan.

Annons

Läs mer:

Annons