8 grönskande dekorationer till både fest och bröllop

27 mar, 2018 
Byt ut färgsprakande blommor och dyra arrangemang mot dekorationer av kvistar och blad. Enkelt, snyggt och elegant – här är 8 sätt att dekorera med trendiga grönväxter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Gröna nyanser är en av årets stora trender och i inredningen har vårens växter tagit sig in i alla hemmets rum – och då är så klart sommarens alla fester och bröllop inget undantag.

Allt fler vill byta ut blomsterarrangemangen mot enkla och eleganta dekorationer i grönt. I vissa fall kan det bli både billigare och snyggare med grönväxter i stället för blommor och många har dessutom en längre livslängd, vilket gör det möjligt för dig att njuta av växterna långt efter den stora dagen.

Här är 8 vackra gröna detaljer som passar till både fest och bröllop:

1. Grönskande bordsdekorationer

Träd inomhus
Foto: Sylvie Gil Photography via Once Wed
Träd inomhus
Foto: Sylvie Gil Photography via Once Wed

Byt ut de maffiga blomsterarrangemangen mot större kvistar fyllda med gröna blad. Se till att använda tillräckligt höga vaser så att bladen sitter högt upp och inte förhindrar bordsgäster från att se varandra.

Annons

2. Tunna kvistar och små ljus

Ljusrosa glas och kopparfärgade bestick
Foto: Peaches & Mint Photography via Wedding Sparrow

Om du gillar minimalistisk elegans kan du dekorera med tunna kvistar med gröna blad. Matcha med en tunn ljusslinga och några ljus i glashållare, så vackert när det börjar skymma under kvällen!

3. Ballonger med grönska

Förslag på bröllopsdukning
Foto: Luke & Katherine Griffin/Max and Friends via Green Wedding Shoes
Förslag på bröllopsdukning
Foto: Luke & Katherine Griffin/Max and Friends via Green Wedding Shoes

Vitt och grönt är en perfekt färgkombination. Dekorera ballongsnöret med gröna girlanger och fäst vid varje gästs stol eller använd som dekoration i kyrkan istället för blombuketter.

Annons

4. Dekorera med en girlang

Bröllopsdukning utomhus
Foto: O’Malley Photographers via Oncewed

Om du dukar upp med långbord kan du låta en lång grön girlang löpa längs med bordet. Du kan även låta girlanden hänga ner över bordsändan för en elegant känsla.

5. Ta in trädgården

Dukning i tält
Foto: Caro Weiss Photography via Junebug Weddings

Låt krukor med olika växter som skulle passa i trädgården samsas på bordet och matcha med tunna girlanger i taket för en festlig känsla.

Annons

6. Naturnära takkronor

Bröllopsdukning i lada
Foto: Jose Villa via Brides

Om platsen du har din fest på har lampor som hänger ner från taket kan du dekorera dem med grönväxter för att skapa vackra naturnära takkronor.

7. Arrangemang av suckulenter

Sommardukning
Foto: Jo Clark of BluElla Photography via Style Me Pretty

Ett fan av de trendiga suckulenterna? Gör ett vackert blomsterarrangemang i gröna nyanser med kvistar, blad och suckulenter i olika färger. Om du använder en vas eller burk i glas kan du fylla botten med ljusa stenar.

Annons

8. Grön konfetti

Växtkonfetti av blad
Foto: The Pretty Blog

Byt ut rosenbladen och riset mot gröna blad istället. Vid ett bröllop fungerar det utmärkt som konfetti och vid fest blir den snygg när den strös ut över bordet.

Läs mer:

13 vackra brudbuketter för vår- och sommarbröllopet

9 vackra bröllopstårtor att inspireras av

15 fina sätt att använda ljusslingor på bröllopet

9 festliga Ikeahacks till bröllopet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons