7 vackra vintagedekorationer till bröllop

7 vackra vintagedekorationer till bröllop

Dags att planera dekorationerna för bröllopet i sommar. Vi har 7 tips på hur du kan dekorera lokalen!
04 juni, 2016

Köpa nytt eller återanvända? Blommor eller ballonger? Här kommer några tips på hur du kan dekorera din bröllopslokal i somrig vintagestil!

1. Skapa en blomstergirlang

Skapa en blomstergirlang att hänga upp i bröllopslokalen. Det enda du behöver är olika sorters blommor, grönt snöre samt ståltråd. Sen är det bara att börja binda efter tycke och smak. Lite som att göra en gigantisk midsommarkrans. Och hur fint blir det inte?

2. Fäst upp blommor med sidenband

En väldigt enkel dekoration är att fästa upp små buketter med sidenband. Passar bra både inne och ute. På stolar, bord eller andra möbler. Så simpelt, så fint!

3. Lampskärmar och flaskor

Dekorera med lampskärmar och gamla flaskor. Häng upp dem i taket och fäst flaskorna med tråd i skärmarna. Sen är det bara att välja blommor efter tycke och smak. Självklart går det variera och även använda glasburkar  och andra typer av upphängningsanordningar!

4. Böcker och spetsar

Har du en samling antika böcker som du inte vet vad du ska göra med? Varför inte använda som dekoration till bröllopet? Har du inga egna finns det att hitta billigt på loppisar. Blir supersnyggt i kombination med glasvaser och spets. Perfekt om du vill ha en lantlig känsla på bröllopet!

5. Glasburkar på stolen

Vid utomhusbröllop passar det bra att hänga glasburkar på stolarna och fylla dem med blomster. Enkelt att fixa och ger den där drömmiga bröllopskänslan!

6. Pastelliga blommor och gamla sockerlådor

Ranunkler, nejlikor, pioner, rosor och brudslöja. Perfekta till bröllopet! Stapla gamla sockerlådor och fyll med glasfklasor och blomster. Funkar både ute och inne, på bord och på golv. Romantiskt, ja visst!

7. Ballonger med blomstersnören

Som dekoration på borden eller kanske i ett photobooth? Ballonger funkar till alla festtillfällen. Det går smidigt att fästa blomstergirlanger i snöret. Det du behöver är tråd, blommor och metalltråd. Fäst blommorna längs snöret och sätt sen fast det i ballongen. Visst är det magiskt?

Läs mer:

9 vackra bröllopstårtor att inspireras av

9 festliga Ikeahacks till bröllopet

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet