7 DIY-projekt för lediga dagar i sommar

Här hittar du flera DIY-projekt för sommaren.

Skapa något eget i sommar! Vi listar sju inspirerande DIY-projekt som passar perfekt för den kreativa personen under sommarens lediga dagar.
02 juli, 2018
DIY-guide: Så gör du ett blomstermoln
1:50

Efter reklamen: DIY-guide: Så gör du ett blomstermoln

(1:50)

Slå på ljud
DIY-guide: Så gör du ett blomstermoln

Oavsett om det regnar eller om solen skiner i sommar så kan det vara roligt att ta tag i ett nytt projekt och göra något som låter kreativiteten flöda.

Uppdatera inredningen i hemmet eller i trädgården med ett snyggt och användbart DIY-projekt. Här listar vi sju fina idéer att inspireras av.

1. DIY-hållare för krukor

Lyft in sommarens grönska i hemmet genom att låta växterna klättra upp på väggen. Det är ett personligt sätt att sätta färg på en tom vägg – och dessutom kan du byta krukor och innehåll enligt smak, tycke och säsong.

De här stilrena krukhållarna gör du enkelt själv med trä, trälim, såg och bildhängare som fästen. Du hittar instruktionerna här

2. Porslin med stänk

DIY-porslin med stänk

Foto: Burkatron

Uppdatera ditt porslin i sommar med trendigt stänk i valfri kulör! Att förnya porslinet är ett perfekt DIY-projekt om tallrikarna börjar bli lite trista och nötta.

Låt hela porslinet få ny färg eller färga en del av porslinet som på bilden ovan för en grafisk effekt. Du hittar instruktionerna här

3. DIY-blomtavla

Inspireras av klassisk blompressning, men gör det i ny tappning! Istället för att förvara sommarens vackra färger på papper kan du göra en tavla som ger färg och sommarkänsla i hemmet året om.

Allt du behöver är valfria blommor, en ram med glas och några verktyg. Du hittar instruktionerna här

4. Uppdaterade krukor

Patina kan vara riktigt snyggt, men om du föredrar krukor med ett nytt utseende kan du ge dina gamla krukor en snygg uppdatering med lite målarfärg och kreativitet.

Måla halva krukan, fatet, gör ett mönster – ja, det är bara fantasin som sätter gränser i trädgården! Du hittar instruktionerna till krukorna på bild här.

5. DIY-soffa av lastpallar

Ett något mer krävande projekt, men med desto större nytta när det väl är klart. Skapa en soffa för balkongen eller uteplatsen av lastpallar och klä den i mjuka och vädertåliga textilier – både mysigt, skräddarsytt och användbart! Du hittar en steg-för-steg-guide till soffan ovan här.

6. Pressade blommor – med en twist

Ta vara på sommarens vackra blommor på flera olika sätt. Genom att pressa blommor mot ett papper med hammare och sedan avlägsna dem kan du skapa vackra brevpapper och gratulationskort med tryck. Du hittar instruktionerna här. 

7. DIY-väggklocka

Under sommarens lediga dagar flyter tiden och dagarna ofta förbi i ett härligt semesterlunk. Vill du ha bättre koll på tiden utan att behöva plocka upp mobilen?

Då kan den här stilrena DIY-väggklockan vara ett sommarprojekt för dig – dessutom är den lika fin i hemmet även i höst och vinter. Du hittar instruktionerna här.

Läs mer:

Inredningsstylisternas bästa Ikeahacks – 8 DIY-projekt

Så patinerar du lerkrukor – 3 enkla DIY-metoder

15 inspirerande detaljer till sommarens alla fester