5 tips på hur du pressar vackra växter

07 maj, 2016 
AvElsa Maria Axelsson
Låt oss stoppa tiden och bevara känslan av sommar för evigt. Här är 5 tips på olika sätt att pressa växter och blommor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Visst vill vi spara den känslan vi känner nu när allt börjar blomma? ELLE Decoration har 5 tips på hur du kan pressa växter. Inspireras bland bilderna och få tips till sommarens lediga dagar!

 

1. Samla loppisramar

700_atilio_monthlymakers_pressade_vaxter
Foto: Sandra Hjort/Atilio

Gör som Sandra Hjort och samla ramar på loppis. Två likadana ramar blir en tavla. Pressa växterna mellan glasskivorna och fäst ihop metallspännena på baksidan. Du kan läsa mer om hur Sandra gjorde här. Hur fint blir det inte?

 

2. Gör en lampskärm

700_ernst_pressade_vaxter_tv4
Foto: TV4

Inspireras av Ernst Kirchsteiger och skapa en lampskärm med pressade växter. Du behöver vlieseline, växter, en lampskärm, strykjärn och en limpistol. Klipp ut vlieselinet efter varje ruta på skärmen. Lämna en cm extra. Klipp dubbla vlieselinbitar. Lägg växter mellan två bitar och stryk på dem så att de fäster ihop. När alla bitar är klara är det bara att limma på dem på skärmen och klippa bort överflödigt vlieselin som hänger utanför. Kolla in hur Ernst gör här.

Annons

 

3. Tyg och glas

700_anthology-mag-blog-studio-maarten-kolk-guus-kusters-2
Foto: Anthologymag.com

Designduon Maarten Kolk och Guus Kusters inspireras av naturen och har skapat tavlor därefter. Varför inte göra som dem och pressa växter på tyg för att sedan fästa en glasskiva på med hjälp av träklämmor. Så fint, så enkelt!

 

4. Skapa en glasvägg

700_ida_laerke_pressade_vaxter
Foto: Ida Lærke

Använd fönstret och låt växterna bli en del av inredningen precis som Ida Lærke gjort. Pressa mellan glasskivkor och fäst i en ram och ställ de färdiga tavlorna i ett stort fönster. Det blir extra fint när det är grönt ute!

Annons

 

5. Gör en blomstervägg

700_juliakeim_pressade_vaxter
Foto: Julia Keim

Skapa en hel vägg med pressade blommor och växter. Fäst dem med lim på slitna papper eller sätt dem i ramar. Häng upp efter behag på en tom vägg och inspireras av allt fint!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons