5 fina sätt att ge hallen ett lyft

Tips som ger en finare hall.

Hallen är en samlingsplats för smått och stort. Här tipsar vi om fem sätt att ge hallen mängder av kärlek genom att skapa en välkomnande, stilren miljö.
11 december, 2017

Hallen är i de allra flesta fallen det första vi ser av ett hem. Ändå är det så lätt hänt att det blir hem för mängder av skor, jackor och kappor för alla säsonger och en del smått och gott som vi borde ha tagit tag i för längesedan. Dags att skapa en stilren miljö och ge din hall ett lyft!

1. Inte bara en hall

Låt hallen göra ett stort intryck.

Styling: Helle Walsted Foto: Wichmann + Bendtsen Photography Syns i: Elegant experimentellt hos designduon.

Låt hallen bli hemmets statement piece! Denna makalösa hall tillhör grundarna av designstudion Apparatus, Gabriel Hendifar och Jeremy Anderson. Våga ta ut svängarna och lek med färg, personliga objekt eller varför inte en ljuvlig spegel för att skapa det perfekta välkomnandet till hemmet. Här ser vi också hur hallen, som går i mörka toner, leder in till en betydligt ljusare miljö – en elegant detalj som ger hemmet en helt ny dimension.

2. Genomgående färgpalett

Ha en färgskala som är genomgående i hallen.

Av: Tomasine Gahn Foto: Jonas Ingerstedt Syns i: En stillsam oas – inredd med tidlösa designklassiker.

Hitta en färgskala som faller dig i smaken och satsa på den. Här ser vi hallen hos Lovisa Friman Bendz och hennes make Johan. Färgskalan går i vitt, trä och grönt – fullkomligt okomplicerat men snyggt. Satsa på få färger och lyft dessa genom möbler, växter eller varför inte ett par skor? Arbeta utifrån det du redan har hemma och komplettera vartefter.

3. Håll det sparsmakat

Ha rena ytor i hallen.

Foto: Jonas Ingerstedt Syns i: 1920–talsdröm med designklassiker och arvegods.

Har du en tendens till att samla lite för mycket i din hall? Vi alla har varit där en eller flera gånger. Inspireras av familjen Wards lösning och låt bara det du verkligen behöver stå framme, exempelvis ett par skor eller höstjackan som åker på varje dag. Resten kan enkelt förvaras i ett skåp eller hylla, gärna med dörr. Ett optimalt sätt att förvara utan att få känslan av att mycket står framme.

4. Skapa stilleben

Lägg till växter i hallen.

Foto: Jonas Ingerstedt Syns i: Magiskt hem med ljusrosa sovrum och helsvart kök.

Vad är mer inbjudande än ett vackert stilleben? Hos inredaren Mimmi Johansson välkomnas vi av ett stilleben bestående av tavlor, en spegel, en bok och en ljuvlig växt. Ge en personlig känsla till ditt hem genom att byta objekt efter säsong eller tycke. Med stilleben kan det aldrig bli fel, testa dig fram till den lösning som passar bäst för dig. Växter är även det optimala sättet att tillföra färg och ökad hemtrevnad.

5. Platsbyggd elegans

Vad är inte bättre än platsbyggd hall.

Av: Anna Bjelkholm Text: Caroline Holmbom Foto: Johanna Hagbard Syns i: Drömmig sekelskiftesvåning i hjärtat av Göteborg.

Vad är egentligen bättre än platsbyggt? Du sparar plats, du utnyttjar ytorna och rummet blir mer lättskött. Gör som Sara och Christoffer Gerum och bygg in en hylla i väggen. Perfekt för små nödvändigheter som nycklar och plånbok, men också för säsongsbetonade accessoarer som vantar och mössa. Var inte rädd för att ställa fram fina böcker eller vackra vaser – det ger hyllan ett extra lyft.

Läs mer:

5 snygga (och smarta!) sätt att inreda med böcker

6 inspirerande rum – inredda med belysning i fokus

Så piffar du enkelt till en tråkig hall