5 kreativa sätt att inreda med tavelvägg

Inred med tavelvägg

Dags att göra hemmet mer unikt och personligt! Satsa på tavelvägg för att ge ditt hem ett lyft, samtidigt som det blir riktigt stilrent! Här är våra fem bästa tips.
08 november, 2017

Kanske är du sugen på att inreda med tavelvägg men lite osäker på hur den ska se ut? Eller vill du förnya den du redan har? Här kommer fem kreativa och färgsprakande sätt att inreda med tavelvägg från vårt inspirationsgalleri – in och inspireras!

1. Smälta in i inredningen

Låt tavelväggen smälta in i inredningen.

Styling: Helle Walsted Text: Karin Gråbaek Foto: Wichmann + Bendtsen Photography Syns i: Elegant experimentellt hos designduon.

En tavelvägg behöver inte nödvändigtvis dra åt sig en hel massa uppmärksamhet. Den kan också fungera som en elegant detalj som går i samma toner som resten av rummet – och gör det vackrare. Ta resten av rummets inredning i akt, se närmare på rummets palett och låt konsten smälta in. Ett tips är att lyfta olika färger i olika tavlor, precis som vi ser här ovan. Den mörkbruna ramen går i samma ton som det mörkbruna bordet medan den största tavlan framhäver de naturnära tonerna i rummet. Ett smart sätt att ge rummet ett lyft!

2. Flera varianter

Satsa på flera olika tavelväggar.

Av: Eva–Marie Wilken Foto Martin Sølyst/Living Inside Syns i: Härliga färgklickar och fina stilleben i Köpenhamn.

För den som är sugen på fler tavelväggar hemma – varför inte satsa på olika stil beroende på rum och yta? Här ser vi två stora tavlor i ena rummet som sedan leder in i vardagsrummet där det finns en annan typ av tavelvägg. En faktor som är lätt att laborera med är storleken på tavlorna och dess färger.

3. Kontraster

Låt tavelväggen vara kontrast.

Av: Johan Svenson Text: Anders Bergmark Foto: Idha Lindhag Syns i: Hemma hos: Inred med färg – och ränder i taket!

En tavelvägg har inga begränsningar. Kombinera en klassisk tavelvägg med många olika tavlor i olika färg och form med en större målning. Du får även till en genuin personlig touch genom att ha egna foton på väggen. Här ser vi hur små målningar kombineras med foton på vänner och familj. En uppfriskande inredningsdetalj och ett vackert sätt att lyfta minnen på!

4. Ett tema

Använd ett tema för tavelväggen.

Styling: Helle Walsted Text: Maja Hahne Regild Foto: Wichmann + Bendtsen Photography Syns i: Färgfyrverkeri och ett fantastiskt kök.

Varför ändra ett vinnande koncept? Om du har en viss typ av tavlor och bilder som du gillar – våga köra hela väggen i samma stil! Här ser vi ett genomgående tema med tavlor i liknande storlek som alla är placerade nära varandra. Förutom att det ser riktigt snyggt ut så ger det också ett genomtänkt intryck. För att krydda upp det lite extra, satsa på en spegel för att bryta av men fortfarande hålla det stilrent.

5. Böljande konst

Låt tavelväggen vara vid hörnet.

Styling: Kristin Lagerqvist Text: Emma Persson Lagerberg Foto: Andrea Papini Retusch: Jenny Söderström Syns i: Inredningsmagi hos vår bloggare Krickelin.

Känns en tavelvägg för lite och två för mycket? Då kan en böljande tavelvägg vara ett perfekt alternativ. Det finns ingen norm som säger att tavlor bara gör sig fina när de är placerade i mitten av en vägg. Börja skapa från hörnet av ett rum och jobba sedan utåt. Ett fint såväl som smidigt sätt att göra hela rummet personligt. Inspireras av vår bloggare Krickelin och placera en fåtölj i hörnet för en fin inredningsdetalj samtidigt som den ger mysfaktor.

Läs mer:

Så skapar du den perfekta tavelväggen

7 tjusiga tavelväggar att inspireras av 

Stor guide: Så hittar du unik konst på nätet