4 smarta sätt att använda såpa (det är inte bara bra för golvet)

10 jan, 2017 
AvELLE Decoration
Inget doftar så gott som nysåpade golv. Men visste du att såpa även gör rent på betydligt fler ytor?
Annons

Det är något visst med nysåpade golv och det miljösnälla rengöringsmedlet kan användas på betydligt fler områden. Fastbrända rester i kastrullen, matrester i ugnen eller gnisslande gångjärn är bara några av sakerna som du kan åtgärda med såpa.

En annan fördel med att välja såpa är att det är betydligt bättre för både din hälsa och miljön jämfört med många av de andra rengöringsmedlen som säljs i butikerna.

sapa-spishall

Här är fyra användningsområden för såpa: 

1. Kastruller

Ibland blir värmen lite för hög eller glömskan för stor – och du står där med en kastrullbotten täckt av ett bränt pansar. Medan några ropar maskindiskmedel säger vi såpa! Koka upp vatten med såpa under lock och låt stå en stund. Därefter diskar du enkelt bort det fastbrända i botten.

Annons

2. Ugnen

Du behöver inte butikens superfantastiska, superdyra rengöringsmedel för att bli av med inbrända matrester i ugnen. Gnid bara in insidan med koncentrerad såpa, värm till 100 grader och låt ugnen svalna. Torka ur!

3. Spishällen

Fett och inbränd mat på spisen försvinner också med såpa. Gnid in med såpalösning, vänta en minut, torka av.

4. Gnisslande gångjärn

Här är ett bonustips där såpan kommer till en lite oväntad användning för dig med gnisslande dörrar. Smörj gångjärnen med såpa så slipper du oljudet.

Källa: Stowr

Denna artikel publicerades ursprungligen på vår systersajt Matmagasinet.se

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons