10 tips på DIY-projekt att göra i sommar!

26 maj, 2016 
AvElsa Maria Axelsson
Under semestern vill vi ta tid för att göra saker som vi inte annars hinner med. Varför inte göra DIY:s med sommarkänsla. Vi har tipsen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På sommaren vill vi njuta i solen och kanske ta oss ett dopp i det blå. Men för de där riktigt grå dagarna när vi inte vill gå ut finns andra alternativ.

Varför inte ska något somrigt som du har användning för? Här kommer 10 tips på vad du kan göra för DIY:s i sommar!

1. Gör ett fönsternät

ikea_usa_dekorera_fonsternat
Foto: ikea.com

Insyn i fönstret eller massor med mygg i sommarstugan? Gör ett fönsternät av en ram och en spetsgardin. Använd en häftpistol och dra åt spetsen ordentligt på baksidan. Klart!

2. Sätt upp dina semesterbilder

diy_photos_lejournaldelamaison
Via: Lejournaldelamaison.fr

Visst vill vi minnas allt vi gjorde under semestern? Skapa en enkel anordning med hjälp av en träpinne och lite tråd och spik. Fäst små beslag på träpinnen och häng upp den på väggen. Sen är det bara att hänga upp alla dina favoritbilder!

Annons

3. Måla om en byrå

IKEA-rast-hack
Foto: Hawthorneandmaine.com

Måla om en byrå som du redan har hemma. En Ikea-hack som är lika fin som enkel att göra. Använd tejp för att skapa det mönster du vill och måla i valfri färg. Varför inte byta ut knopparna när du ändå håller på?

4. Gör dekorationer med washitejp

wandbild_origami_washi_tape
Via: Homeedit.com

Washitejp går att använda till mycket. Har du en tom vägg hemma som du inte vet vad du ska göra med? Gör dekorationer av till exempel origamifåglar med washitejp. Blir något fint att titta på!

Annons

5. Gör ett hängande bord

floatingtreytable_monsterscircus
Foto: Monsterscircus.com

En rund bricka, lite läder och vajrar kan skapa ett härligt litet brickbord. Borra hål för vajrarna och betsa brickan. Häng upp i en krok i taket. Perfekt som nattduksbord!

6. Gör vimplar av grytlappar

finelittleday
Foto: Fine Little Day

Pynta fönstret i sommarstugan eller lägenheten med grytlappar. Blir superfint som vimpel! Har du inga grytlappar hemma finns det att hitta billigt på både loppisar och second hand-butiker.

Annons

7. Skapa en lampslinga

elsalisalarson_lampa
Foto: elsalisalarson.se

Loppisar är alltid en bra sak att hitta på när det är sommar och dåligt väder. Samla på dig ett gäng lampskärmar och skapa en vintageinspirerad ljusslinga genom att fästa fast skärmarna med ståltråd.

8. Skapa en matta av garnbollar

beata_garnmatta
Foto: Beata Cervin

Gör en mysig matta av garn. Vi minns väl alla hur man gör garnbollar från barndomen och varför inte ta upp det igen? Fäst bollarna på ett halkskydd i valfri form. Blir supermysigt i sommarstugan!

Annons

9. Gör en hängare till kökspappret

IDAinteriorlifestyle_papertowel
Foto: Idainteriorlifestyle.com

Gör en enkel hängare till kökspappret med hjälp av träkulor och lite lädertråd. Det enda du behöver göra är att hänga på träkulorna på tråden samt fästa upp hängaren på en spik. Blir en rolig detalj till köket!

10. Tryck med växter

ukkonooa_diy_tryckmedblommor
Foto: Ukkonooa.blogspot.se

Gör egna tryck med växter och tygfärg. Personlig inredning när det är som bäst. Varför inte sy kuddar av det färdiga tyget? Perfekt sommarprojekt!

Läs mer:

DIY-tips: Gör en trendig kub av speglar

Så patinerar du lerkrukor – 3 enkla DIY-metoder

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons