10 kända bloggares bästa inredningstips

25 jan, 2016 
AvSara Ångström Burling
Funderar du på att göra om i ditt hem men har fastnat på idéstadiet? Då kan det vara skönt med lite experthjälp på vägen. Här är 10 kända bloggares bästa inredningstips.
Annons

Det kan se så enkelt och självklart ut, men att inreda ett rum eller ett hem är inte alltid en dans på rosor. Därför bad vi 10 av Sveriges mest kända bloggare – alla finalister i ”Årets inredningsbloggare”ELLE Decoration Swedish Design Awards – att dela med sig av sina bästa inredningstips.

”Utgå från mitten av rummet”

Jannice Wistrand/Add Simplicity: Utgå från mitten av rummet när du möblerar. Då får du ett bättre flöde och utnyttjar väggar och ytan optimalt.

”Välj en neutral bas”

Pella Hedeby/StilInspiration: Tänk enkelt. Välj en neutral bas och addera naturliga strukturer. Linne, ylle, läder, kalksten och handgjord keramik sätter stilen för en harmonisk inredning.

moodboard
Gör upp en tydlig plan för inredningen och skapa en moodboard, tipsar Hanna Wessman.

”Gör en mood board”

Hanna Wessman/Hannas Room: Gör upp en tydlig plan för hur du vill att slutresultatet ska bli. Samla bildmaterial och gör en moodboard. Balans är a och o i en inredning tycker jag. Tänk på kontraster i både form och material.

Annons

”Låt mixen skapa helheten”

Frida Ramstedt/Trendenser: Många som är inredningsintresserade idag glömmer bort det mest basala grunderna för att skapa hemkänsla och går mer på varumärke än på trivsel. Det är inget fel i att gilla dyra designprylar eller att vurma för gamla vintageprylar men om vi bara satsar på en enda linje rakt igenom blir det sällan lyckat. Det är mixen och balansen som skapar helheten, som i allt egentligen. Som i matlagning, mode… osv

”Inred med naturmaterial”

Maria Soxbo/Husligheter: Kom ihåg att du inreder för dig själv, inte för dina gäster. Och att inreda med naturmaterial, investera långsiktigt och köpa antika möbler är alldeles fantastiska vägar till den där personliga inredningsstilen som vi alla gärna vill åt.

snittblommor
”Snittblommor tillför en sådan härliga känsla och stämning i hemmet som man inte kan skapa med någon annan möbel eller detalj”, tycker Daniella Dansson. Foto: Aleksandar Mijatovic/Shutterstock

”Satsa på färska snittblommor”

Daniella Dansson/Nya Hemmet: Ha alltid färska snittblommor hemma! Jag har faktiskt haft det som nyårslöfte sedan förra året och hittills har jag lyckats hålla det. Ett nyårslöfte som vi alla bör ha! Snittblommor tillför en sådan härliga känsla och stämning i hemmet som man inte kan skapa med någon annan möbel eller detalj. Det är verkligen grädden på moset som skapar liv i ett rum.

Annons

”Låt inredningen ta tid”

Ulrika Randel/Seventeendoors: Det gamla slitna uttrycker ”låt inredning ta tid”. Det känns lätt forcerat om man inreder ett helt hem enligt en gällande trend, och dessutom blir då hela hemmet daterat samtidigt vid en senare tidpunkt. Däremot inte sagt att man ska skjuta upp nödvändiga renoveringar. Jag har själv Sveriges fulaste hall, då det är för bökigt att ta tag i det projektet eftersom vi då skulle behöva flytta ut. Jag önskar att vi hade tagit tag i det för fem år sedan. Men nästa semester, då…

”Hitta en gemensam nämnare”

Daniella Witte: Att lita på sig själv och sin stil! En bas som håller en stadig harmoni är alltid en god grund. För att sedan få till den personliga touchen gäller det att våga kombinera oväntade detaljer och göra det konsekvent som en röd tråd genom hemmet. Den gemensamma nämnaren kan exempelvis vara en färg eller ett material i saker med helt olika stil. Ge det tid och känn av så kommer du märka att ditt hem blir både personligt och tilltalande på ett härligt och smakfullt sätt.

Annons

”Omge dig med saker du gillar”

Johanna Bradford: Tänk inte efter för mycket. Omger du dig med saker du gillar lovar jag att det blir bra, för det är faktiskt det viktigaste. Att du trivs i ditt hem. Har du svårt att veta vad du gillar och var du ska börja tycker jag att det är ett bra tips att samla ihop bilder på saker och miljöer som väcker ditt intresse lite extra. Efter ett tag kan man se ett mönster i de där bilderna och då är det lättare för dig att ”ringa in” vad det är du gillar.

stilleben_daniellawitte
Naturligt vackra material som linne, skinn, trä, sten, glas, keramik etcetera åldras vackert och skapa en fin känsla tillsammans, säger Josefin Hååg. Foto: Daniella Witte

”Gruppera småsaker och tavlor”

Josefin Hååg: Att våga lita på sin magkänsla och omge sig med saker man verkligen tycker om. Att inte oroa sig för mycket om det ena passar ihop med det andra utan istället sätta sin personliga prägel genom att blanda. En bra grund som känns genomgående harmonisk är enklare att jobba med. Välj kulörer som harmoniserar med varandra – och värt att tänka på är att man också kan måla tak, element och snickerier, och inte bara väggarna. Sedan tycker jag att man inte får glömma bort vikten av material, olika texturer och det taktila värdet i ett hem. Naturligt vackra material som linne, skinn, trä, sten, glas, keramik etcetera åldras vackert och skapa en fin känsla tillsammans. Gruppera småsaker och tavlor så känns det inte lika plottrigt. Och låt det ta tid att forma ett hem, att känna in och känna efter vad som känns rätt för just dig.

Annons
Innehåller annonslänkar