Dags att välja vigselring? Här är 6 saker du ska tänka på!

Dags att välja vigselring? Här är 6 saker du ska tänka på!

Att hitta en vigselring som man älskar är för många en av de svåraste utmaningarna när bröllopet står för dörren. Vi guidar dig genom ringdjungeln med dessa smarta tips, som förhoppningsvis gör ditt stora val betydligt enklare.
20 april, 2017

En vacker brudklänning är naturligtvis otroligt viktigt för alla blivande brudar, men vigselringen är desto viktigare. För det är ju faktiskt ringen som du kommer att bära varje dag i det nya livet tillsammans med din kärlek.

Men jakten på den rätta ringen kan vara tuff – här är 6 tips till din hjälp!

1. Tänk efter före

Det är bra att ha ett hum om vad du söker innan du träffar guldsmeden. Vilken material föredrar du helst? Ska ringen vara enkel eller extravagant? Hur mycket kan den kosta? Med lite förberedelse är det mycket lättare att begränsa det stora utbudet, istället för att bara räkna med att ”hitta den perfekta ringen” när du väl ser den.

2. Var ute i god tid

När du väl funderat kring ringen är det dags att ge sig ut i butikerna tillsammans med din partner. Och ju mer tid ni har på er innan bröllopet desto bättre. Valet av vigselring ska inte stressas fram! Besök flera olika guldsmeder, jämför priser och gör er research. Räkna med att specialdesignade eller ingraverade ringar tar längre tid att beställa.

3. Din åsikt är viktigast

Det viktigaste är att du trivs med din vigselring. För många är det essentiellt att förlovningsringen matchar vigselringen, och även partnerns – men det är faktiskt inte en nödvändighet. Välj ringar som speglar er unika smak och personligheter, även om de skiljer sig åt.

4. Kvalitet är ledordet

Kom ihåg att vigselringen ska bäras dagligen och därmed kommer utsättas för en hel del slitage. En ring av hög kvalitet håller längre, vilket är klokt att tänka på när ni sätter er budget. Olika material är olika hållbara och särskilt silver kan bli rejält missfärgat med tiden. Ringar av guld och platina är däremot väldigt slitagetåliga, men kostar givetvis därefter.

5. Anpassa ringen efter din vardag

Det finns ingen poäng med att köpa en ring som du måste ta av dig jämt och ständigt av rädsla för att den ska skadas. Vigselringen är som sagt ett vardagssmycke och bör anpassas därefter. Hur ser din vardag ut? Vad arbetar du med? Jobbar du mycket med händerna är en slät modell kanske att föredra framför en ring med hög fattning.

6. Välj en stil som står sig

Har du fastat för en modell som är trendig just nu? Fråga dig själv om det verkligen är din stil – trender kommer och går! Självklart ska du välja vad som känns rätt för dig, men det kan vara smart att ha i åtanke att den ska falla dig i smaken även om 20 år.

LÄS MER:

7 tips för dig som INTE älskar ringen din partner friat med

16 vanliga misstag du gör inför ett bröllop – och hur du undviker dem 

Här är förlovningsringen som får alla blivande brudar att gå bananas

Källa: theknot.com

Foto: IBL, Tumblr