Malin Eklund: Därför gifter jag och Sigge om oss

23 aug, 2017 
AvJohanna Lejon
För exakt tio år sedan gifte sig författaren och medieprofilen Sigge Eklund med sin Malin. På fredag gifter de om sig. ELLE har fått en intervju med Malin inför parets stora kärleksfest.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Exklusiv intervju inför kärleksfesten

Berätta om förnyandet av löftena, vilka tankar ligger bakom, hur ni resonerat?

– Man älskar ju att maxa allt så därför kände vi att vi såklart skulle gifta om oss på vår 10-åriga bröllopsdag (den 25 augusti) som inträffar på fredag. Allt som kan firas bör firas! Och kärlek är väl ett skäl gott nog. Sen är det fint att våra barn får vara med på ceremonin och dela detta med oss.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur kommer den nya festen att vara? Var äger den rum, hur kommer allt att vara upplagt, vilka kommer?

– Vi blir 130 personer på Rosendalsträdgårdar på Djurgården med jazzband och lyktor i träden. Vi gick igenom vår gamla inbjudningslista från vårt bröllop för 10 år sen, det var ganska så intressant och se på ens gemensamma liv – vilka vänner man forfarande är nära, men också vilka härliga nya personer som kommit in i ens liv sen dess. 60 procent kvarstår från gamla listan!

Sigge och Malin gifter sig utomhus.

Berätta om ert bröllop, det för tio år sedan?

– Vi gifte oss borgerligt med stor fest på Fåfängan på söder i Stockholm med Mark Levengood som vigselförrättare då vi inte ville ha massa onödigt religiöst snack. Det var en varm augustidag!

Annons

Kommer ni göra något annorlunda nu, jämfört med då?

– Man kan inte ta sig själv på för stort allvar när man gifter om sig, det blir ju lätt självförhärligande och cheesy så vi ska göra det med en twist! Men vi ville ändå ha en ceremoni så det blir det, för visst är kärleken alltid värd att fira, kanske ännu mer när man varit ihop i över 10 år än när man är nygift. Men det blir med glimten i ögat vi förnyar våra löften, vi är inga galningar, hehe…

Vad ska du ha på dig?

– Jag kommer ha en cremefärgad kjol från Stylein och en underbar vit blus från Frame till, och pastellskor från Valentino.

Vad ser du fram emot mest?

– Att alla ens sociala cirklar ska mötas. Det är inte många gånger i livet man får dela rum med alla ens vänner och hela sin familj. Så det ser jag fram emot. Och förstås att få fira med Sigge!!

Sigge och Malin Eklund på sitt bröllop.

Hur träffades du och Sigge egentligen?

– Vi träffades via vänner i Stockholm och satt uppe en hel natt och bara pratade och pratade, tre veckor senare friade han till mig, vilket alla tyckte var lite galet, men vet man så vet man… Jag bodde i Göteborg då och hade två år kvar på juristutbildningen så Sigge flyttade ner till mig och in i min studentlägenhet direkt. Sen dess har vi hängt ihop!

Annons

Vad föll ni för hos varandra?

– Att han hade (har) den perfekta blandningen av känslighet, humor och intelligens, och plus i kanten för snygg med bra hår, hehe…

Vad gillar du mest hos honom?

– Att vi alltid har sjukt kul när vi hänger.

Malin Eklund och Sigge Eklund på ELLE-galan 2015

Hur håller ni kärleken vid liv?

– Genom att försöka leva jämställt (vilket alltid gynnar alla relationer) och sen skadar det inte att vi har samma Netflixsmak samt att vi försöker pressa in weekends mellan jobb och barn!

Foto Privat, IBL

Läs mer:

Margaux Dietz om bröllopet: ”Nu jäklar kör vi!”

Kunliga gäster på Louise Gottliebs bröllop i holo kyrka

Så dekorerar du med blommor och grönska på bröllopet

Annons