Efva Attling gör en bröllopskollektion

24 maj, 2016 
AvLisa Arnell
Smyckesdrottningen Efva Attling utvecklar sitt koncept och satsar på bröllopskollektionen The wedding.
Annons

Sex klänningar, en jumpsuit (!) och två spetscaper ingår, samt skor och nydesignade smycken som vigselringar och tiaror. Vi ringde upp Efva och ställde några bröllopsrelaterade frågor till em riktig expert.

Var hämtade du inspiration till brudklänningarna?

– Jag har skissat på klänningar i flera år och haft en idé om att göra verklighet av min bröllopsdesign. Inspirationen är Carolyn Bessette-Kennedy för hennes sobra, coola och lugna stil. Jag tror att man känner släktskapet i designen från mina smycken.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Hur fick du idén att göra caper i stället för slöjor?

– Capen är min slöja. Stolt och modernt.

Ditt eget bästa bröllopsminne?

– Oj oj oj, jag har ju gift mig så många gånger. Kanske det senaste med Eva (3:e med Eva) när våra söner var ”best men” och länspolismästare Carin Götblad vigde oss i sällskap av våra vänner på Rival.

Ditt bästa kärleksmotto?

– Kärleken övervinner allt … jag vet det!

Ikoniska brudklänningar du tycker man ska googla?

– Carolyn Bessette-Kennedy och Grace Kelly.

Annons