Dags för bröllop? ELLE listar tips på bröllopsfrisyrer

14 feb, 2018 
AvMarie Blomgren
Du står inför en stor dag och du vill att allt ska vara perfekt – från en hållbar frisyr till pigga fötter. Läser du våra smarta tips så kommer det garanterat gå som en dans! Inspireras även av fantastiska brudbilder från Björn Axén.
Annons

Oavsett om du är självaste huvudpersonen eller en speciellt utvald gäst så är bröllop ett tillfälle då du säkert vill glänsa extra mycket. För de flesta börjar förberedelserna månader (eller kanske år) i förväg och sökningarna på nätet efter tips och råd kring bröllop eskalerar under våren.

Men nu kan du sluta leta, här har vi samlat allt du behöver veta inför den stora dagen – från hållbara frisyrer till bästa sättet att få bort ovälkomna fläckar!

1. Perfekt volym och naturliga vågor – så fixar du det

Vill du ha en naturlig look med utsläppt frisyr och maximal volym? Ett friskt och glänsande hår skapas inte på en dag. Börja ett par månader innan med att göra regelbundna inpackningar och använd ett vårdande schampo + balsam (du vet väl att det bästa knepet för ökad glans är att tvätta håret så sällan som möjligt). Björn Axéns Repair-serie går på djupet och rustar dina hårstrån för värme och stylingprodukter.

Annons

För själva bröllopsdagen har vi flera tips och passande produkter; för volym och glans kan du föna in Volume Mousse hela vägen ner i hårbotten och ut till topparna. Vill du ha ett lite strävare resultat? Spraya i lite Organic Texturizing Salt Water Spray i längderna. Glöm inte värmeskydd om du ska använda locktång eller plattång för att skapa vågorna! Fixera härligheten med extra stark hårspray för stadga och lyster – en bra ”arbetsspray” som kan användas både innan och efter du skapar vågorna är Just Right Hairspray.

Rödhårig tjej med huvudbonad av stora grön växter.
Hej drömhår! Psst, vi vet hur du får frisyren att hålla till gryningen.

 

Björn Axén Repair-serie
Björn Axén Repair-serie med schampo, balsam och inpackning är perfekt för att preppa ett trött hårsvall.

2. Trendiga hårdekorationer – här är blommorna som håller bäst

Varför inte skippa brudbuketten, få händerna fria för kramar och istället satsa på en stor, blommande statement-dekoration i håret? Tips på blommor som står sig hela dagen (och natten) är olika orkidéer, krysantemer, våreld, kvistnejlikor, små rosor, slöjblomma, johannesört (bären) och olika gröna blad. Eller kanske till och med torkade växter som i bilden nedan?

Annons

Blommor med kortare hållbarhet som du bör undvika är: violer, luktärter, lökblommor och vilda blommor. 

Naturlig look med utsläppt hår och blomkrona.
Den här ljuvliga växtprakten ber inte om ursäkt för sig precis.

 

Smycka håret med sidenband.
Smycka håret med en kronliknande blomsterkreation – eller som här med långa girlanger av färska blommor blandat med trendiga sidenband.

 

3. Skapa en fantastisk vintagefrisyr – 4 användbara produkter

20-talsvågor på rött hår.
Finaste 20-talsvågorna håller sig intakta med volymprodukter, plattång och hårspray som sitter som berget.

Vill du lägga lite extra krut på en look du antagligen bara bär ett par gånger i livet? Kanske är du själv eller din kompis en fena på uppsättningar? För en vacker och hållbar frisyr som inte ser för stel ut kan vi tipsa om fyra superprodukter.

  1. Om håret ska sättas upp behövs mycket textur för att hålla hårstråna på plats. Björn Axéns Dry Spray Texture & Volume är perfekt för det!
  2. För att få bort eventuell fet känsla i hårbotten och även för att bygga lite extra volym runt hjässan funkar Björn Axéns nya doftsatta torrschampon, Scented Dry Shampoo, ypperligt! De har en handväskvänlig storlek som passar att ta med för att fräscha upp håret under kvällen och finns i tre friska dofter.
  3. Megafix Hairspray sätter frisyren stadigt och tryggt på plats, finns också som miniflaska för handväskan.
  4. OM du råkar få en för klibbig känsla på håret – bryt inte ihop! Ta Organic Caring Hair Oil i händerna och jobba upp värme, sedan lägger du handflatorna försiktigt på frisyren där det behövs och ”värmer in” oljan i det klistriga partiet. Simsalabim, strax ser hårstråna ut som hårstrån igen och frisyren (och dagen) är räddad!
Favoriter från Björn Axén; Dry Spray Texture & Volume, Dry Shampoo Sweet Blossom, Megafix Hairspray och Organic Caring Hair Oil
Favoriter från Björn Axén; Dry Spray Texture & Volume, Dry Shampoo Sweet Blossom, Megafix Hairspray och Organic Caring Hair Oil är allt du behöver för en episk bröllopsfrisyr.

 

4. Smarta knep för en perfekt (och hållbar) makeup

Tänk på att matcha färgerna i din makeup med blommor och övriga accessoarer så att det blir en fin helhet. Brukar du inte sminka dig så mycket till vardags? Vräk inte på för mycket så att du inte känner igen dig själv. Ett bra knep för att se om din nyans på foundation passar din hudton är att testa den längs käklinjen. Lägg längst tid på en omsorgsfull ögonmakeup och använd löspuder över hela ansiktet för ett hållbart resultat. Läppenna istället för stift håller för fler kyssar, toppa med mycket glans (särskilt under fotograferingen). Avsluta med att spraya fuktspray över ansikte och hals vilket fixerar makeupen när den torkar.

Annons

5. Preppa din handväska med dagens survival kit

Under dagen och kvällen kan allt hända. Din kära släkting fastnar med sitt armband i ditt hår och lyckas dra ned hela uppsättningen, och en annan ger dig ett rött kyssmärke på kinden. Under toalettbesöket river du upp ett stort hål i strumpbyxorna och de nya skorna kanske gör dig så trött i fötterna att det hindrar dig från att inta dansgolvet. Men var lugn! Med party feet-sulor till pumpsen, massa hårnålar som räddar hårtestarna, en liten förpackning våtservetter som gör susen för fläckar, extra strumpbyxor, läppenna, läppglans och en liten flaska hårspray i handväskan är du redo för det mesta!

6. Vilka underkläder ska du välja?

Bar rygg på brud-, tärn- eller festklänningar är en ihållande (och väldigt snygg) trend. Men hur löser man egentligen BH-problemet? Alla har ju inte en byst som klarar att hålla upp sig själv. Jo, det finns faktiskt mängder av modeller som är anpassade efter rejält djupa urringningar både fram och bak, där knäppningen är placerad längre ned. Tänk bara på att provdansa med den i butiken innan du köper. Bekvämt går före snyggt på dagen då du vill kunna njuta maximalt utan att tänka på skavande underkläder. Om du har mindre byst funkar även BH:ar du endast klistrar på brösten där fram.

Utsläppt hår med fläta och blommor.
Så fint! Kombinationen klänning med bar rygg och dansvänlig BH är inga problem numera.

7. Say yes to the dress! Om att välja rätt kläder

Vill du bära en vit klänning med släp lika stort som en mindre lägenhet eller en Ida Sjöstedt-dröm i tyll? Då är ett bröllop ett perfekt tillfälle att ta ut svängarna. Men alla vill inte vara romantiska och prinsesslika, kanske vill du helst bära kostym eller starka färger och mönster? Det är du som ska trivas! Tänk igenom din budget innan, välj stil och utgå ifrån din egen kroppsform. Och börja helst planera ett halvår innan om du landar i att du vill sy upp din kreation.

Extraordinär frisyr med blomdekor.
En fantasifull look som du garanterat inte blir anonym i.

8. Stressa ner!

Är du nervös inför att allt ska klaffa? Alla olika viljor, dina egna förväntningar och diverse omständigheter kan sätta käppar i hjulet för hur du har tänkt dig dagen. Glöm inte att andas, och försök vara i nuet så får du fler starka minnen från bröllopet. Ett tips för den som gifter sig med många inbjudna gäster är att gå så sakta du kan in i lokalen för vigseln, få ögonkontakt med alla vänner och familj som kommit dit just för dig! Kärleken är sällan så påtaglig som under ett bröllop.

Annons

Vinn hår och make på din stora dag till dig och din tärna!

Passa på att tävla i vår exklusiva tävling i samarbete med Björn Axén. Gör din dag ännu mer speciell och ta chansen att bli fixad av proffs på din stora dag. Vi tävlar även ut möjlighet till Quick Fix-sessioner och massa fina produkter!

1:a pris – för bruden

Du och en tärna vinner hår och makeup av erfarna frisörer i Björn Axéns magiska brudrum på Birger Jarlsgatan 33 i Stockholm (chambre separé).

Svara på frågan nedan, motivera varför just du ska vinna och skriv ort för bröllopet, dag och tid. OBS! 1:a pris kan bara utnyttjas i Stockholm. Värde ca 6420 kr.

2:a pris – 10:e pris – Quick Fix-session 

Du får komma till en av Björn Axéns salonger och få 1 timmas hår och makeup. (ej klippning.) OBS! Vinsterna kan bara utnyttjas i Stockholm eller Göteborg. Värde ca 800 kr.

 11:e – 20:e pris – Produktkit för handväskan 

Dry Shampoo Sweet Blossom, Sunny Grapefruit och Green Apple (3 st produkter) och Just Right Hairspray. Värde ca 440 kr.

 

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons