7 romantiska platser runt om i världen att fria på

24 feb, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Har du träffat personen du vill tillbringa resten av ditt liv med? Grattis! Är det snart dags att fria? Här är några av världens mest romantiska platser att pop the question på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det viktigaste är att du gör det på ett sätt som känns genuint för både dig och din kärlek. Det är trots allt en fråga du ska ställa för att få ett, förhoppningsvis, positivt svar tillbaka.

LÄS OCKSÅ: 9 AV DE MEST ROMATISKA HOTELLEN I VÄRLDEN

Vilka intressen har din partner? Vad blir hen lycklig av? Är din kärlek helt tokig i kultur är ett frieri framför ett historiskt monument lika romantiskt som att fria på en mysig restaurang till skenet av levande ljus. Underskatta inte klyschor när det kommer till kärlek – det finns till av en anledning.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Och väntar du på att din kärlek ska fria till dig? Skicka länken till den här artikeln! Pik, check!

1. The Pont Neuf, Paris

Pont Neuf är Seines äldsta bro och har varit känd som en plats för romantik sedan brons första sten lades år 1578. I solnedgången är det en magisk plats då solens sista strålar dränker byggnaderna längs vattnet i gyllene skuggor.

pont-neuf

2. The Waipi’o Valley, Hawaii

Annons

Utsikten härifrån är enastående. De höga klipporna med vild grönska, höga vattenfall och porlande bäckar gör The Waipi’o Valley till en alldeles unik plats att fria på. Här finns även Hawaiis längsta svartstrand. Det blir svårslaget att ställa frågan i soluppgången till vågornas lugna brus.

hawaii

3. Big Sur, Kalifornia

Big Sur är en av de vackraste vägarna att åka på i Kalifornien. Den sträcker sig längs kusten från Carmel till San Simeon med stora klippor på sidan av vägen. Tänk dig hur vinden fladdrar i håret medan ni åker sandstrand efter sandstrand i en hyrd cabriolet. Stanna vid en av de mer dramatiska utsiktsplatserna för att ställa frågan eller vänta med den tills ni har checkat in på något av de romantiska hotellet som ligger längs vägen.

Annons
big-sur

LÄS OCKSÅ: 22 ROMANTISKA FILMER – INFÖR EN MYSIG HELG

4. Giudecca, Venedig

Venedig i sig är oerhört romantiskt med kullerstensgator, pittoreska gränder och vackra byggnader. Ön Giudecca har alltid varit en speciell liten ö för kärlekspar med tanke på dess panoramavy över lagunen. Här finns romantiska hotell med vyer som kommer lämna er båda helt hänförda och ett perfekt tillfälle för att ställa den speciella frågan.

italien

5. Central Park, New York

Annons

Ta en promenad i ett grönskande Central Park eller varför inte fria i en svit med utsikt över Manhattans stora park. Sajten Travel & Leisure tipsar även om den exklusiva restaurangen Per Se med utsikt över Columbus Circle. Boka bord några månader innan och berätta om dina planer, de har varit med om det förut och är alltid noga med att det ska bli så romantiskt som möjligt.

central-oark

6. En luftballong över Masai Mara, Afrika

Efter en veckas safari, drinkar i solnedgången och spännande möten med vilda djur är det dags att se savannen ovanifrån. Kolla upp företag som kan skräddarsy en upplevelse för er och säg att du vill åka luftballong i soluppgången över naturreservatet Masai Mara. Medan solen sakta stiger får ni en romantisk vy samtidigt som solskenet speglar sig i floden. Vissa företag erbjuder även en romantisk frukost efter ballongturen. Vad sägs om champagnefrukost för att fira?

Annons
italien

LÄS OCKSÅ: HÄR ÄR DEN MEST ROMANTISKA MATRÄTTEN

7. Mayaruinerna i Tulum, Mexiko

De gamla mayaruinerna i Tulum i Mexiko är inte bara vackra att se på, de bär även på en hel del historia. Här är det ofta många turister, men om ni kommer strax innan öppning eller stängning kan ni högst troligtvis få er en privat del av området. Sätt er på någon av klipptopparna ovanför det smaragdblåa vattnet och njut av solens mjuka sken mot ruinerna som har stått där sedan 1200-talet. Efter att du har ställt frågan kan ni gå ner för den långa stegen, mötas av kritvit, mjuk sand mot fötterna och ta ert första dopp i havet som nyförlovade.

mexiko

Källa: Travel & Leisure
Foto: Shutterstock

Annons