Artikeln innehåller reklamlänkar

5 viktiga saker att tänka på när du väljer brudklänning

Den lilla svarta i all ära, men när det kommer till klänningar är det framförallt den vita som spelar huvudrollen för många. Här är några viktiga saker du bör ha i åtanke när du väljer brudklänning.
18 februari, 2017

Oavsett om du föredrar en klassisk, simpel, bohemisk eller en riktigt exklusiv klänning till din stora dag gäller det att den känns helt rätt. Bröllopet är trots allt ett av de största livseventen.

LÄS OCKSÅ: 23 VACKRA OCH BOHEMISKA BRÖLLOPSDETALJER

Här är 5 bra saker att tänka på när du väljer brudklänning:

1. Välj stil

Det finns mycket fint att välja mellan när det kommer till brudklänningar och det första du bör göra är att begränsa dig. Vilken stil eftersträvar du?

Utgå bara från dig själv och lyssna till din magkänsla. Ha också i åtanke var bröllopet ska äga rum – inomhus, utomhus, i kyrkan eller kanske stadshuset?

Olika klänningar lämpar sig olika bra på olika platser. En skräddarsydd, långärmad klänning med släp kanske passar bättre i kyrkan än på en varm sandstrand, medan en tunn spetsklänning kanske inte är helt rätt väg att gå om du ska gifta dig utomhus på vintern.

2. Sätt en budget

Bröllop kan ofta bli en rätt dyr historia redan som det är – exklusive klänning.

Knepet är att inte spendera för mycket pengar – de flesta bär bara sin brudklänningen en gång i livet – men spendera heller inte för lite. Du ska trots allt gifta dig och är klänningen viktig för dig finns det andra bröllopsrelaterade saker du kan spara in på.

Oavsett om du har en hög eller låg klänningsbudget bör i förväg du bestämma dig för en maxgräns. Det är lätt att bli pengablind annars.

LÄS OCKSÅ: 12 SMARTA SÄTT ATT SPARA PENGAR TILL BRÖLLOPET

wedding-dress01

Foto via: Stylehäppchen

3. Utgå från din personliga smak

Om den typiska brudklänningen inte känns som du – välj något annat. Det finns otaligt många olika stilar att välja mellan, utöver modellerna som de klassiska brudbutikerna erbjuder.

På senare tid har många budgetkedjor och butiker valt att satsa på en bröllopsserie, bland annat brittiska Asos (länk till Asos) och Missguided.

4. Ha din kroppsform i åtanke

Förutom att klänningen ska kännas rätt för dig är det också en fördel om den även smickrar din kroppsform. För vem vill inte känna sig bekväm och vacker på sin stora dag?

Det finns en klänning för alla – det gäller bara att prova sig fram.

5. Bortse från trenderna

Trender är kul, men många kan lätt bli uttjatade – och brudklänningen vill du inte ska kännas uttjatad.

Är trenden däremot något du känner att du kommer tycka om även när hypen lagt sig – kör på. Huvudsaken är den tilltalar dig och din personliga stil.

Källa: Lifehack Foto: Junebug weddings / Grace loves lace / Borrowed and blue