5 tecken på att du lider av weddingblues

Weddingblues, vanliga tecken

Efter månader – och ibland år – av planering, förberedelser och förväntan är bröllopsdagen den stora höjdpunkten för många. Men vad händer med alla känslor när det är över?
10 juli, 2017

Från extas till krasch. För många nygifta – och inte minst bruden – kan tiden efter bröllopet kännetecknas av något som kallas postwedding blues eller bara weddingblues.

Weddingblues är ett vanligt problem som kan uppstå när all stress, förberedelser, planering och själva höjdpunkten med att gifta sig plötsligt är över. Kvar blir då en känsla av tomhet och nedstämdhet och många frågar sig vad de nu ska se fram emot.

Det kan inträffa direkt efter bröllopet eller komma smygandes några veckor senare, när ni har landat eller kommit hem från bröllopsresan och återgår till vardagslunket.

Här är 5 vanliga tecken på att du lider av weddingblues:

Du känner dig…

1. Uttråkad

Att planera ett bröllop – oavsett om du gjort allt själv eller tagit hjälp – kan liknas vid ett stort projekt. Och nu när det plötsligt är över kan du känna dig uttråkad och rastlös.

2. Ledsen

Oavsett hur smidig planeringen och själva bröllopsdagen gick är tiden före och under ett bröllop ofta förenat med en underliggande stress. Och när bröllopet är över och stressen släpper kan även känslorna vara svåra att kontrollera.

3. Trött

En lagom stress kan vara bra för produktiviteten och särskilt nära inpå bröllopet, när de sista detaljerna ska sättas, är det många som kör på av bara farten. Men när det inte längre är något som ska fixas kan tröttheten komma ikapp.

3. Ensam

På bröllopsdagen – och ibland också dagarna före och efter – omges man av sin familj och vänner. Efteråt är det därför vanligt att känna sig ensam och aningen isolerad.

4. Tom

Efter regn kommer sol, och vice versa. Att uppgångar kan följas av nedgångar är inget konstigt och det här gäller även känslorna. Bröllopshelgen upplevs ofta som ett lyckorus därför kan det kännas extra hårt att landa i verkligheten igen.

Källa: The knot Foto: Grace loves lace

Läs mer:

Så hanterar du weddingblues – nedstämdhet efter bröllopet

Sociala medier och bröllop – 7 saker att tänka på

Ska du gifta dig 2019? Här är 19 brudklänningar du kommer vilja testa

9 magiska ögonblick innan vigseln som fångades på bild