Vad har man på sig när man leder ELLE-galan?

11 januari, 2011

Även i år har Josephine Bornebuschs klänning tagits fram genom en intern designtävling på H&Ms designavdelning. Årets klänning är en cremevit, lång skapelse som matchar galans övriga tema. Vi träffade Josephine och kollade läget inför årets största modefest.

Hej Josephine! Du leder nu galan för tredje året i rad. Vilket är ditt bästa minne från en ELLE-gala?

– Alla har varit väldigt kul, speciellt efteråt när folk har fått i sig lite champagne och är så snälla och säger hur bra jag är. Nä, men skämt å sido så jobbar jag ju, så jag får inte riktig galafeeling. Jag är mest nervös.

Hur förbereder du dig?

– Jag är på Grand från åtta på morgonen, sen ska man sitta i sminket, prova kläder, fixa håret, ljus­sättas, det ska övas på scenen och pluggas in manus. Det är alltid kaos i mitt huvud. Man ska komma ihåg allt – och det gör man inte. Jag försöker mest bara fokusera.

Knep när det känns som om du sitter i en torktumlare?

– Jag vet inga, tyvärr. Jag brukar tänka det är bara människor, ingen kommer att dö om jag måste läsa innantill på ett kort. Det är inte hjärnkirurgi jag sysslar med. Det värsta som kan hända är att folk tycker att jag suger. Man kan bara göra sitt bästa.

Hur länge kan du gå i högklackat?

– Inte många timmar! Men en kväll, om jag måste.

av MARIE-LOUISE MARC foto ERIC BROMS, LINUS HALLSENIUS illustration MOLLY BARTLING makeup TERESA GRUNDIN/MIKAS för L’Oréal Paris hår KALLE EKLUND/MIKAS för Sunsilk


Illustration av Josephines klänning, designad av H&Ms designteam till årets gala.

Den kan bli din!

Den exklusiva klänningen kommer auktioneras ut på Tradera och det vinnande budet går till UNICEF, som H&M samarbetar med globalt sedan 2004. Håll koll på elle.se efter galan för mer information!