Vinnare av Året stylist på ELLE-galan 2024 är Hilda Sandström

19 apr, 2024 
AvHelena Skoog
hilda sandström årets stylist elle-galan 2024
Ludvig Rönn
Hennes tydliga formspråk rör sig sömlöst mellan trend, nostalgi och en alldeles egen enkelhet. Med styling och kreativitet på högsta internatio- nella nivå både speglar och vidgar hon den värld vi verkar i med unik fingertoppskänsla. Årets stylist på ELLE-galan 2024 är Hilda Sandström!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så följer du Elle-galan 2024 liveBrand logo
Så följer du Elle-galan 2024 live

Stort grattis! Berätta om känslan när du fick veta att du vunnit!

– Tack! När Elina (ELLEs chefredaktör, reds. anm.) ringde trodde jag först att hon ville bolla något inför jobbet jag preppade så det blev en väldigt härlig surprise när hon berättade att jag hade vunnit!

Vad betyder det här priset för dig?

– Det betyder otroligt mycket efter många år av hårt jobb. Det är en reminder att man ska våga tro på sina drömmar och aldrig ge upp!

Hur kom du in på styling från början?

– Jag har alltid varit intresserad av färg och form, sen jag var liten. Då tog det mest form av att jag alltid sminkade och fixade håret på alla mina vänner och älskade att pyssla och göra smycken.

Annons

Jag älskar att blanda up and coming designer med etablerade

Hilda Sandström – Årets stylist på ELLE-galan 2024

Hur känner man igen en styling som du ligger bakom?

– Jag vill alltid få till något som ger kontrast i storyn – ibland är det en stylingdetalj och ibland är det bildspråket, casting eller location. Jag älskar att blanda up and coming designer med etablerade och är besatt av att skapa en intressant form eller karaktär.

Årets stylist Hilda Sandström på ELLE-galan 2024

Om du fick styla vem som helst – vem och varför?

– Jag skulle nog välja någon cool skådis typ Emma Corrin. Älskar hennes stil och känner att man har möjlighet att skapa mycket intressanta looks till henne!

Vad händer härnäst för dig? Vad har du för drömmar och planer för framtiden?

– Jag är sugen på att testa på Paris till hösten. Jag vill utmana mig själv och hitta nya kreatörer och varumärken att jobba med!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons