”Jag har minst tre läppglans i handväskan”

13 jan, 2017 
AvLisa Segerson
På fredag smäller det. Då är det dags för Sveriges största modefest ELLE-galan 2017. ELLEs skönhetsredaktörer räknar ner och förbereder sig rejält inför den stora dagen. Här avslöjar de allt från look till kvällens bästa quick fix.
Annons

Vad satsar ni på för look i år?

Carin: – Både jag och Emma Unckel gör en lyxig och ambitiös beautymakeover i år. Jag började förra veckan med pedikyr. I går fick vi brynen toppstylade och fixade, i morgon väntar en riktig lysterfest till ansiktsbehandling och på fredag toppar vi med manikyr hos Frida Selkirk, makeuplektion och make och en snygg blow dry.

Vad är det viktigaste att ha med sig i handväskan under en gala?

Carin: – Läppstift! Alltid!

Emma: – Clear eyes! Jag får alltid så förbaskat röda ögon av att vara på galej. Och en fuktmist för att hålla hudens fuktbalansen på topp under hela kvällen. Och minst tre gloss, för jag lyckas alltid slarva bort minst två på dansgolvet.

Hur får man bäst läppstift att hålla en hel gala? (Eftersom man konstant skålar i champagne…)

Carin: – Välja som jag, en mattare variant av stift. De produkterna har så mycket bättre hållbarhet än mer traditionellt läppstift.

Emma: – Håller med Carin. Applicera även många lager i början av kvällen, bit av på papper och lägg ännu ett så sitter det bättre.

Galans bästa quick fix?

Carin: – Dricka mycket champagne, då känner man sig snygg oavsett om sminket hamnar snett, haha.

Emma: Måste svara clear eyes här också. Med vita ögonvitor får du en pigg blick!

Annons