Sarah Dawn Finer köper Kakans klänning från ELLE-galan 2019

28 jan, 2019 
AvSofia Börjesson
Kakan Hermanssons klänning på ELLE-galan.
Kakan Hermansson auktionerade ut en av klänningarna hon bar på ELLE-galan 2019 – och Sarah Dawn Finer blev den lyckliga köparen! "Om hon får för sig att auktionera ut sin kostym från ELLE-galan skulle jag gladeligen köpa den också – den var ju to die for", säger Sarah Dawn Finer till ELLE.
Annons

För mindre än två veckor sedan bar ELLEs Kakan Hermansson en specialdesignad klänning från H&M, gjord på återvunnet material från H&M x Balmain, Premium Collection & Conscious Exclusive. Ni minns den säkert; en svart dröm med vita och silvriga detaljer.

Kakan Hermansson på ELLE-galan i specialdesignad svart klänning.
Kakan Hermansson på ELLE-galan 2019 i klänningen hon nu säljer. Foto: Mathias Nordgren

Det var lyx, flärd och det var ELLE-gala – och nu verkar klänningen få uppleva fler glamourösa evenemang inom en snar framtid.

Efter ELLE-galan auktionerade nämligen Kakan ut klänningen på Tradera för att skänka pengarna till Rosenlundstödet, en organisation som arbetar för kvinnor i prostitution i Göteborgsområdet.

Annons
Kakan Hermansson på ELLE-galan 2019.
Den specialdesignade klänningen har endast burits en gång – av Kakan Hermansson på ELLE-galan 2019. Foto: Emil Daniel

Sarah Dawn Finer slog till

Det var 70 personer som budade på klänningen innan auktionen avslutades i söndags. Det vinnande budet landade på 4 100 kronor och lades av användaren ”musicismylife”. Nu erfar ELLE att personen bakom användaren inte är någon mindre än Sarah Dawn Finer, och att hennes plan är att bära klänningen på ett liknande evenemang inom en väldigt snar framtid.

– Ja, det stämmer att det var jag som köpte den. Det var lite av en önskedröm alltihop! Det är ju en jättesnygg klänning – allt Kakan bar på ELLE-galan var otroligt – men framför allt är det kul att pengarna går till en bra sak. Det känns bättre att göra något sådant här än att köpa en helt ny klänning, säger Sarah Dawn Finer.

Annons
Sarah Dawn Finer.
Sarah Dawn Finer köper gärna fler av Kakans ELLE-galan-plagg. Foto: TT

Klänningen är i skrivande stund på väg till artisten som ska prova den och se om den behöver sys om eller inte.

– Det är ljuvligt att hitta en så snygg klänning i vår storlek. Det kan verkligen vara en utmaning att hitta kläder och storlekar som passar sådana som Kakan och mig.

Kakan Hermanssons guld-kostym på ELLE-galan 2019.
Sarah Dawn Finer skulle även gärna köpa Kakans kostym som hon bar på ELLE-galan. ”Den var ju to die for!” Foto: Mathias Nordgren

Galasäsongen är som bekant i full gång, så det är inte omöjligt att vi får se Sarah Dawn Finer i Kakan Hermanssons klänning snart. Vi håller tummarna för det, och Sarah Dawn Finer håller tummarna för att Kakan auktionerar ut flera plagg från ELLE-galan snart.

– Om hon skulle få för sig att auktionera ut sin kostym från ELLE-galan skulle jag gladeligen köpa den också – den var ju to die for!

Läs mer:

Annons