Säg hej till kvällens värd Carina Berg!

13 jan, 2012 
AvLisa Arnell
Annons

För två år blev hon Årets bäst fest- och scenklädda kvinna – i kväll leder hon ELLE-galan. Kvällens värd är världens charmigaste, snyggaste och bästa Carina Berg. ELLEs Erika Vallin träffade henne och tog temperaturen inför årets största modefest.

av ERIKA VALLIN foto ERIC BROMS

Vilken är din favoritgalavärd?

– Hugh Jackman på Oscargalan 2009. Jag älskar musikal och X-men så det blev nästan för mycket för mig.

Hur håller man ett lyckat tacktal?

– Ett av världens bästa tacktal höll Sally Field på Oscarsgalan 1985. Har du inte sett det, googla genast! Man blir bara så glad. (http://www.youtube.com/watch?v=u_8nAvU0T5Y, red anm. Spela fram till 2.22)

Annons

För två år sedan, då lät det så här: “I höstas lät hon lockarna falla och genomgick en yttre metamorfos. Hon blev rikets kaxigaste, coolaste mest stilsäkra och moderna scenpersonlighet. Årets bäst fest- och scenklädda är Carina Berg.” Hur står det till med stilen nu?

– Jag har en ännu större benägenhet att snöa in helt på en stil. Förut kunde jag handla ett plagg här och där. Jag handlar mer sällan nu, men när jag väl gör det går in och köper en helt ny ekipering. Gärna från topp till tå. Jag älskar fortfarande svenska märken, Hope, Rodebjer, Whyred, Dagmar och V ave shoe repair. De passar mig och är ju mer behagliga priser än till exempel Yves Saint Laurent och Rag and bone som jag också gillar.

Vad gör du om du får rampfeber fem minuter innan du går in på scenen?

– Andas och minns att det inte är en grupp som tittar på mig utan massa individer bredvid varandra.

Vilket är ditt bästa ELLE-galaminne?

Annons

– När jag fick mitt pris så klart. Det var otroligt stort och hedrande. Jag var glad i flera månader efteråt. Plaketten står på fin plats här hemma.

Om du fick välja ett nytt pris, vilket skulle det vara?

– Designer. Jag har en hemlig dröm om att göra egna kläder. Om jag inte var fullkomligt inkompetent i rit-och sysammanhang kanske jag hade försökt mig på det.

Vem skulle du vilja ge ett pris?

– Danne och Bleckan för bästa tatueringsverkstads-namn. Salong Betong måste vara det bästa namnet någonsin.

Vad har du på dig under 2012?

– Pasteller och brouges.

ELLE-GALAN 2012 – PÅ GRAND HÔTEL IKVÄLL DEN 13 JANUARI!

Annons
Innehåller annonslänkar