Så stylade Jenny konferenciern Carina Berg till ELLE-galan

25 jan, 2012 
AvLisa Arnell
Annons

En av galans huvudpersoner var konferenciern Carina Berg. Carina bjöd, förutom på strålande underhållning, på tre klädombyten. Bakom stylingen av Carina stod ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson. Vi bad henne berätta om kläd- sko- och accessoarvalen för kvällen. Se henne berätta hur det gick till att skapa Carinas galalook – från fräsiga frisyrer till storslagna coutureklänningar.

När fick du veta att du skulle styla Carina till årets gala?

– Jag fick uppdraget i december att jag skulle vara ansvarig att koordinera Carinas kläder. Det var ett superkul uppdrag och och inte speciellt svårt på något sätt.

Hur är det att jobba med Carina?

– Det var som att klä på en docka, hon är så snygg och hon passar i allt, även i provstorlekar. Då blir vi stylister extra glada!

Vilken var din favoritklänning för kvällen?

– Vi provade så otroligt många klänningar inför galan och det tre vi slutligen valde var alla mina favoriter. Den flickiga Acneklänningen, paljettregnet från Gucci och haute couture-kreationen från Fadi el Khoury – jag gillar alla tre. Även Ralph Lauren-klänningen som hon hade på efterfesten var superfin.

Annons

Nedan ser du Jennys bilder och hennes egna kommentarer till dem.

av JENNY FREDRIKSSON och LISA ARNELL
foto KARINA LJUNGDAHL, ALL OVER PRESS, JENNY FREDRIKSSON

Inspirationsbilder på Carina Berg från Café. Den välkända catwalkfrisören Giudo Palau ger oss ständigt härliga hårklyschor, bland annat mitt favorituttyck när det gäller hår: Severe sidepart, som Carina passar väldigt bra i.

Även Audrey Hepburns ”Breakfast at Tiffany’s”-look inspirerade. Vår look kallar vi passande nog ”Breakfast på Grand Hotel”. Carina fick bli en modern blandning av en klassiskt Audrey Hepburn och…

Annons

…en slick Guccilook – snedbena och skönt tvinnad knut. Grymma Kalle Eklund och Teresa Grundin fixade hår och make.

Fadi el Khourys couturedröm. Jag tänkte direkt på hans kreationer när jag började tänka på ett galastyla Carina. Spana in hans underverk på www.fadielkhoury.com.

Annons

Fadis blåsa satts som en smäck – nästan… Vi var tvungna att ringa honom och be honom göra sista-minuten-ändringar sådär 24 timmar innan galan.

Den här tre bilden är från vår fitting som skedde dagen innan ELLE-galan. Här syns hon i en klänning från Louis Vuitton, söt som en karamell är hon i den. Den passade Carina perfekt och tanken var att hon skulle ha den på efterfesten. Tyvärr gick dragkedjan sönder helt precis när vi skulle byta om efter galan – katastrof!

Annons

Tack och lov hade vi en reservplan med denna tjusiga smokingklänning från Ralph Lauren, som istället blev valet för kvällen.

Paljettblåsan från Gucci satt som en andra hud. Perfekt till en gala där kläderna behöver göra ett starkt visuellt uttryck.

Annons

Smarrigt ”häng” som vi kallar det. Stylinggaller är nödvändigt arbetsredskap för stylister. Vi fick väldigt mycket fina kläder från internationella modehus som Gucci, Louis Vuitton, Giorgio Armani och Marni till galan.

Vackra som små konstverk: Louis Vuittons partyväskor. Gucci guldsandaletter går inte av för hackor heller.

Annons

Louis Vuitton och Laura Bohnics underbara accessoarer.

Berg flyttar in på Grand. Prada väskor fick agera rekvistita.

Annons
Mattias Hansson

Maffig vy över scenen i Vinterträdgården på Grand Hôtel.

Acnes ljuvliga klänning är en riktig tjejdröm. Extra fint blev det med Christian Louboutins rosa metallicpumps. Armbandet kommer från Louis Vuitton och ringen är Vacht & Troy.

Annons
Mathias Nordgren

Den fantastiska guldgnistrade Guccikreationen in action tillsammans med armband från Laura Bohnic.

Yessica Thor

Fadi el Khourys couturedröm på scen.

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar