Sanningen bakom Carina Bergs H&M-klänning

14 jan, 2012 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Designer Halewijn Bulckaen från H&M:s team vann den årliga interna tävlingen om att designa en av Carina Bergs galaklänningar. Vi mötte upp honom för några frågor innan galan.

Vad var din utgångspunkt för klänningen?

– Med rymdåldern framför oss funderade jag över hur couture kommer att se ut i framtiden. Kommer våra idéer om festkläder att tas till nya nivåer? Med min design vill jag blanda funktionalitet med elegans och minimalism med geometri och reflektion och skapa en modern Venus.

Annons

Berätta om din inspiration!

– Min inspiration är rymd­åldern, Botticellis Venus födelse, Hieronymus Boschs målningar, sportmode och frågan om hur man kan ta couture till en ny nivå. Jag omvandlade dessa idéer till Sport couture för att föra samman det bästa från både det förflutna och framtiden.

PS: Du vet väl att du kan köpa den unika klänningen? På måndag kl 10.00 startar auktionen på Tradera. Håll utkik på elle.se/ellegalan2012-tradera för senaste informationen. DS

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons